Yetkin: Selçuk kumpasa düşürüldüğünü söylüyor aslında

Gazeteci Murat Yetkin, Fahrettin Koca'nın dün yaptığı basın açıklamasından çıkardığı notları ve Türkiye'nin korona salgınıyla genel durumunu kaleme aldı. Yetkin, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un aslında kumpasa düşürüldüğünü söylediğini ve sempati toplamasının rahatsızlık yarattığını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci-yazar Murat Yetkin, YetkinReport'ta yayınladığı yazısında, Türkiye'nin korona virüsü krizinde bilinen, bilinmeyen ve söylenmeyenleri kaleme aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünkü konuşma metnine Beştepe tarafından müdahale edildiğine ilişkin söylentilerin dolaştığını aktaran Yetkin, Bakan Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un toplum nezdinde sempati toplamasının, AK Parti içinde yukarılardan birilerini rahatsız ettiğini bildirdi.

Yetkin, Uzaktan eğitim görüntülerinde idam sahnelerine yer verilmesinin de Selçuk'a yönelik bir 'içeriden sabotaj' olduğunun iddia edildiğini belirtti. Hastalığın yayılmasını yavaşlatmada birinci etkenini sokağa çıkma yasağı olduğunu hatırlatan Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın neden yasak ilan etmediğini de sorguladı. Yetkin'in yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Yine de bilmediklerimiz arasında en önemlisi Erdoğan ve yakın çevresinin hastalığın yayılmasını yavaşlatmada birinci etken olduğu kanıtlanmış sokağa çıkma kısıtlamasına neden gitmek istemediği? Sokağa çıkma yasağında orduya başvurma zorunluluğu olduğu için mi? Ticaret erbabının desteğini daha fazla kaybetmek istemedikleri için mi? Camilerde cemaatle ibadete ara verilmesinden sonra bir de bu adımın ideolojik yükü altına girmek istenmediği için mi? Neden?

Maliyeti insan hayatı olan bir felaketle karşı karşıyayız, buna karşı hep birlikte dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Gerekli adımların atılmasındaki bu çekingenlik neden? En büyük bilinmeyen işte bu."

YAZININ TAMAMI