Soylu: Fabrikalarına el koyarız

Stokçuluk yapan maske üreticileri olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Allah şahit, 10-12 saat süreleri daha var, fabrikalarına el koyarız. Bundan çekinmeyiz, böyle bir yetkimiz de var"  dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, maske üreticilerinin bir bölümünün maskeleri depolarda tuttuğunu belirterek, dün sabah saat 08.00'de Türkiye'deki bütün üreticilere eş zamanlı baskınlar yapıldığını açıkladı. Maske üreticilerini, Sağlık Bakanlığı'yla sözleşme yapmaları konusunda tekrar uyardıklarını vurgulayan Soylu, aksi halde bugün fabrikalara el koyacaklarını söyledi.

Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında açıklamalar yapan Soylu, alınan önlemler kapsamında 165 binin üzerinde işletmenin kapatıldığını ve bu sayıya berber ve kuaförlerin dahil olmadığını ifade etti.

Sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü ve kronik hasta sayısının 10 milyonun üzerinde olduğunu belirten Soylu "1,5 milyonu kimsesiz, ihtiyaç sahibi. Kiminin ilacı var, başka bir ihtiyacı var. Asılsız çağrılar hariç 30 bin 500 çağrı geldi. Bunun 27 binini karşıladık" dedi.

DAVA VE PARA CEZASI

"Evde kalın" çağrısını tüm uyarılara rağmen dikkate almayanlar hakkında idari para cezası uygulanacağını söyleyen Soylu, toplum sağlığını tehdit etmek suçundan da haklarında dava açılabileceğini belirtti.

MASKE ÜRETİCİLERİNE UYARI

Süreç içinde stokçuluk yapanlar olduğunu da belirten Soylu, şunları söyledi:

"İki gündür, Türkiye bilmiyor, biz bir şeyle uğraşıyoruz. Maske üreticilerinin bir bölümü, hepsini söyleyemem. Almışlar, depolarında maskeleri tutuyorlar. Sağlık Bakanımız iki gece önce beni aradı. Bütün emniyet ekiplerimizle bir araya geldik. Dün sabah saat 08.00 itibarıyla Türkiye'deki bütün üreticilere eş zamanlı baskın yaptık. Onlara bir tek şey söyledik.

Akşam 20.00 itibarıyla Sağlık Bakanlığımızla sözleşme yapmaları için onları tekrar uyardık. Aksi takdirde elimizde başka yetkiler de var, bu yetkileri kullanmaktan da hiçbir zaman imtina etmeyiz. Parasıyla alacağız, hem de iyi parayla alacağız, Sağlık Bakanlığı alacak. 'Acaba ben bunu yapayım mı yapmayayım mı?' diye süreç ortaya koyuyor. Allah şahit, 10-12 saat daha süreleri var, yarın fabrikalarına el koyarız. Hiç bundan da çekinmeyiz ve böyle bir yetkimiz var."

10 BİN 750 KİŞİ KARANTİNA ALTINDA

Karantina önlemlerine ilişkin soruları da yanıtlayan Soylu, 10 bin 750 kişinin Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurtlarında gözlem ve karantina altında tutulduğunu söyledi.

(HABER MERKEZİ)