İhraç edilen sağlıkçıların iadesi için kanun teklifi

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, korona virüsünün her geçen gün yaygınlaştığı süreçte güvenlik soruşturması bekleyen sağlık çalışanlarının biran an önce atamasının yapılmasını, ihraç edilenlerin iadesini talep ederek kanun teklifi verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HPD Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, korona virüsünün yaygınlaştığı süreçte atama bekleyen sağlık çalışanlarının güvenlik soruşturması beklemeden atanması, ihraç edilenlerin görevlerine iadeleri ve sağlık çalışanlarının salgın hastalıklardan korunmaları için gerekli önlemlerin alınması ve zor koşullar altında çalışan sağlık görevlilerine ek ödeme yapılması amacıyla kanun teklifi verdi.

Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun teklifinin gerekçe kısmında korona virüsünün pandemi olarak kabul edildiği hatırlatılarak, “Hekim ve sağlık personellerinin çalışma koşulları son derece zor olup, güvenli ve salgından koruyucu kıyafetlerinin olmaması bizzat sağlık çalışanlarının yaşamını riske etmektedir. Buna ilişkin hiçbir önlem alınmadığı gibi sağlık çalışanları fazla çalışma yapmaktadır” denildi.

‘GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILMALI’

Atama bekleyen binlerce sağlık görevlisi ve hekimin olduğu süreçte sağlık çalışanlarının ağır koşullar altında çalışmalarının adil olmadığını belirten Beştaş gerekçede şunları kaydetti:

“Bu nedenle güvenlik soruşturmaları tamamlanmaksızın gerekli atamalar yapılmalı ve sağlık personellerinin ülke genelinde dengeli dağılımı sağlanmalıdır. Covid-19 salgını kapsamında eğitim çalışmaları veren uzman hekim Güle Çınar’ın görüntülerinin sosyal medyada yaygınlaşması üzerine hekimin görevden uzaklaştırma gibi bir yaptırıma maruz bırakılması sorumluluk sahibi kişilerin cezalandırılması anlamına gelmektedir. Bu da hekim ve sağlık personellerinin sağlık açısından güvenliklerinin sağlanmadığı gibi moral ve destek açısından da yıpranmaya açık konumda olduklarını göstermektedir. Bu bahisle hekimler ve sağlık personellerinin çalışma koşullarına dair gerekli düzenlemelerin derhal yapılması içinde bulunduğumuz salgın hastalık halinin bir an evvel geçmesi adına da önem arz etmektedir."