Murat Yetkin yazdı: Liderlerin asıl gündemi korona virüs

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17 Mart’ta Merkel, Macron ve Johnson ile yaptığı video-konferansı değerlendirdi. Yetkin konferansta asıl konunun korona virüse karşı ortak mücadele olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, Erdoğan’ın 17 Mart’ta Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile yaptığı video-konferansı değerlendirdi. Yetkin liderlerin asıl gündeminin korona virüsü olduğunu belirterek, “Dışarıdan bakıldığında Türkiye’deki önlemler, Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu’nun gayretleriyle nispeten başarılı görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

İşte yetkinreport.com'da yayınlanan yazıdan bir bölüm:

“Koronanın nasıl bir numaralı tehdit haline geldiği Erdoğan’ın 17 Mart’ta Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile yaptığı video-konferansta da görüldü. Öncelikle bu toplantının yüzyüze değil elektronik ortamda yapılmasının gerekçesi korona salgını. İkincisi, uydu aracılığıyla toplantı demek, zaten casus uydusu olan her ülkenin canlı yayında konuşulanları dinlemesi ihtimali demek; yani orada gizli kapaklı bir şey konuşma ihtimali çok zayıf. Üçüncüsü, önce İdlib’teki durum ve Türkiye’nin dayanışma çağrısı diye belirlenen konuya, daha sonra Türkiye’nin mültecilere kapıları açmasıyla Yunanistan sınırındaki durum da eklenmişti ama Erdoğan’ın Twitter mesajından da anlaşılıyor ki, asıl konu koronavirüse karşı ortak mücadele olmuş.

Zaten düşünsenize, kendi başına saatler sürebilecek bu üç konunun birden gündemde olduğu, konuşmayı seven dört liderin söz aldığı bu video-toplantı 1 saat 15 dakika sürmüş.

Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İdlib’te şehit edilen Türk askerleri ve sonrasını ele aldığı 5 Mart konuşmasının 5 saat 40 dakika sürdüğünü dikkate alarak sormak gerekiyor. Dördü NATO müttefiki, ikisi (İngiltere ve Fransa) BM Güvenlik Konseyi Daimî Üyesi, ikisi (Almanya ve Fransa) AB üyesi dört lider bu kadar kısa sürede hangi konu, ne ayrıntıyla görüşülüp karara bağlanmış olabilir? Ayrıca koronavirüs konuşulduğu da açıklandı, ama konuya hâkim görünen Sağlık Bakanı toplantıda yok, fakat örneğin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik orada; sorsak İletişim Başkanı Fahrettin Altun “Cumhurbaşkanının takdiri” diyecek. Ne desin?”

YAZININ TAMAMI