Murat Yetkin: Yeni partiler Erdoğan'ı çok rahatsız ediyor

Murat Yetkin, AK Partili eski bakan Ali Babacan'ın yeni siyasi parti kurmasını yorumladı. Babacan'ın yaptığı işe "cesurca" diye niteleyen Yetkin, yeni partilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok rahatsız ettiğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci yazar Murat Yetkin, YetkinReport'ta yayınladığı yazısında DEVA Partisi'ni ve kurucusu Ali Babacan'ı değerlendirdi. Babacan'ın yaptığı işi "elini taşın altına koymak" olarak yorumlayan Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni partilerden çok rahatsız olduğunu, bu siyasi hareketliliğin ise en çok Devlet Bahçeli'yi memnun ettiği görüşünü paylaştı.

Babacan'ın parti programına "reformist olmaktan çok revizyonist" diyen Yetkin, partinin ılımlı sosyal demokrat kesimden dahi oy almayı hedeflediğini ve geniş bir tabana hitap ettiğini belirtti. Yetkin'in ilgili yazısından bir bölüm şöyle:

"Yine de, tekrar olacak ama, Erdoğan’ın hoşuna gitmeyen kararları alan mahkeme heyetlerinin değiştirildiği, soruşturulduğu bir dönemde çoğu kişi en hafif eleştiri için ağzını açamazken, Babacan’ın elini taşın altına koyması siyasi cesaret örneği sayılmalı.

Siyaset çeşitlendikçe hareketlenecek gibi görünüyor; Erdoğan-Bahçeli koalisyonunu asıl rahatsız eden de bu galiba."

YAZININ TAMAMI