Murat Yetkin: Hem Ankara hem de Brüksel için bir fırsat penceresi

Gazeteci Murat Yetkin, Erdoğan'ın gerçekleştireceği Brüksel ziyaretini değerlendirdi. Yetkin, bu temasların AB'yi Suriye ve mülteci konusunda yeniden aktör haline getirebileceğini, Türkiye'nin de AB standartları için reforma teşvik edebileceğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci, yazar Murat Yetkin, YetkinReport'ta yayınladığı yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü Brüksel ziyaretini hem Türkiye hem de Avrupa Birliği (AB) için bir fırsat olarak nitelendirdi. Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Brüksel’de AB'nin üst düzey isimleriyle görüşeceğini belirten Yetkin, diplomatik kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Erdoğan'ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile de görüşme ihtimali olduğunu yazdı.

Yazısında Türkiye ile AB'nin mülteci konusundaki ilişkilerini hatırlatan Yetkin, bu ziyaretteki temasları bir "bir fırsat penceresi" olarak gördüğünü kaleme aldı. Yetkin, temasları Türkiye'nin tekrar AB standartlarına yaklaşması için bir fırsat olarak gördüğünü ifade etti. Yetkin'in yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Şimdi hem Türkiye, hem AB için önde bir fırsat var. Aslında tersine bir tavuk ve yumurta hikayesi. Avrupa başkentleri Türkiye’yi ittikçe Türkiye de -şu anda feci halde itibar erozyonu içindeki- AB ve standartlarından uzaklaşıyor.

Türkiye ile AB arasındaki yeni bir anlaşma, Brüksel’i Türkiye ile işbirliği içinde Suriye’nin geleceğinde önemli bir oyuncu olarak yeniden konumlandırabilir. Ankara ve Brüksel arasında yapılacak yeni bir anlaşma, Türk hükümetini Türkiye’deki demokratik hakların gelişmesine yardımcı olacak reform vaatlerine devam etmeye teşvik edebilir. Bu hem Ankara hem de Brüksel için bir fırsat penceresi ve boşa harcanmamalı."

YAZININ TAMAMI