Soylu'dan Odatv'ye MİT tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile mahabir  Hülya Kılınç'ın tutuklanmasına ilişkin, "Devlet sırrı denilen bir şey vardır. Bu Almanya'da da böyle. Hadi yapsınlar böyle bir haberi Almanya'da" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Odatv’de yayınlanan haber nedeniyle gözaltına alınan Barış Terkoğlu ile Hülya Kılınç, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince, 'MİT mensuplarına ait bilgileri iletişim araçları aracılığıyla yayınladıkları' gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Terkoğlu çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğinde yaptığı savunmada, "Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntüleri" başlıklı haberin MİT kanunuyla bir ilgisi bulunmadığını vurgulayan Terkoğlu "Benim yargılandığım bu haber vatanından çok uzakta şehit olmuş bir MİT'çinin şehadetinin ardından kendisine yapılan cenaze törenini haberleştirmekten ibarettir" dedi.

Üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirten Hülya Kılınç ise savunmasında şunları söyledi: "Ben gazetecilik yapmaktayım. Libya'da meydana gelen olayda şehit haberi olarak haber yaptım. Bahse konu haber içeriğinde yayınlanan görüntü içeriklerini sosyal medyadan buldum. Bu görüntüleri cenaze töreninde ben çekmedim. Haber şehit haberidir, ancak şehidin MİT mensubu olduğunu sonradan fark ettim."

SOYLU'DAN GECE BASKINI SAVUNMASI

CNN Türk'te, gazetecilerin ifadeye çağrılmadan sabahın 4'ünde gözaltına alınmasına yönelik eleştirilerin sorulduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Cumhuriyet Başsavcılığı talimat yazar, der ki siz bunu alın. Kime der bunu, polise der. Bu talimat genellikle mesai saatinden sonra gelir ve polis çalışmaya başlar. Süreç böyle işler yani. Bunu bulduğu an sisteminde gece, sabah, akşam almak zorundadır. Neden? Kaçarsa o anda yapmış olduğu adli kolluk hizmetini yerine getirmediğinden dolayı sıkıntı yaşar. Şimdi burada Adalet Bakanlığı bu konuda yeni bir düzenleme yapıyor. Mesela adam gece 04.00'te otelde yatıyor, ya kardeşim 07.00'de al!"açıklamasını yaptı.

Odatv'de yayınlanan habere de tepki gösteren Soylu "Devlet sırrı denilen bir şey vardır, bir milli güvenlik sırrı denilen bir anlayış vardır. Bu Almanya'da da böyle. Hadi yapsınlar böyle bir haberi Almanya'da" dedi.

(HABER MERKEZİ)