Akşener: O gülerken biz düşündük

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Meclis'te gündeme dair açıklamalarda bulundu. İdlib'de ölen Türk askerleriyle ilgili konuşan Akşener, "37 oğlumuzu toprağa verirken, dedikodu yapıp kıkırdayamazsın Sayın Erdoğan" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis’teki grup toplantısında İdlib'de ölen askerleri andı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib'deki saldırı sonrası yaptığı açıklamada gülmesini eleştiren Akşener, "Güldü, güldürdü, o gülerken biz düşündük. O gülerken, biz kahrolduk. Yüreğimiz yandı, ruhumuz kavruldu. O güldükçe, güldürdükçe bu ülkeyi yönetme iddiasındakilerin, Akıllarını, vicdanlarını çoktan rafa kaldırdığını gördük" dedi.

Akşener'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

O GÜLERKEN BİZ KAHROLDUK: Bundan birkaç gün önce, Sayın Erdoğan, “birkaç tane şehit” diyordu. Yüzüne vurulan gerçekliğin rakamlarını sevmez, işine gelmeyince, sorumlusu olduğu gerçek rakamları bilmez, duymaz. Kaçar onlardan. Kimi zaman gülerek kaçar, kimi zaman susarak kaçar, kimi zaman kızarak kaçar. Nitekim “birkaç tane şehit” dedikten birkaç gün sonra, 36 rakamını duyduğunda da, böyle yaptı. Güldü, güldürdü, o gülerken biz düşündük. O gülerken, biz kahrolduk. Yüreğimiz yandı, ruhumuz kavruldu. O güldükçe, güldürdükçe bu ülkeyi yönetme iddiasındakilerin, Akıllarını, vicdanlarını çoktan rafa kaldırdığını gördük. 37 oğlumuzu toprağa verirken, eğlenemezsin. 37 oğlumuzu toprağa verirken, dedikodu yapıp kıkırdayamazsın. 37 oğlumuzu toprağa verirken, “yol, köprü, tünel” edebiyatı yapamazsın Sayın Erdoğan.

Ne dediler, niye güldüler?Ne dediler, niye güldüler?

RUSYA-SURİYE İLİŞKİSİ: Hani okullarda okutulurdu; “Rusya’nın sıcak denizlere inme hedefi” denirdi ya, işte o sıcak denizlerdeki üssüdür Suriye. Rusya, 1958’den beri Suriye’de. Hem ikili anlaşmalarla, hem de askeri üsleriyle… Bu gerçeği ve nedenlerini bilmiyorsan, ya da bilmeze yatıyorsan, o coğrafyaya niye kafanı uzattın? Suriye’de ne işi olduğunu bilmediğin Putin’in, Soçi’de, Astana’da ne işi vardı? Madem Putin’in Suriye’de işi olmadığını düşünüyordun, ortak devriyeyi de kapsayan mutabakatı neden imzaladın Sayın Erdoğan? Diplomasi senin keyfine göre yürüttüğün dostluk ilişkilerinden ibaret değildir. Dostlarınla dedikodu seanslarını bırak, dış politikada ülke menfaatinin esas olduğunu anla artık.

.

BORCUNU NASIL ÖDEYECEKSİN?: Millet, cumhuriyetini şehitlerine borçludur. Ama Cumhuriyetimiz, her alanda öyle bir gelişme göstermiştir ki, şehitlerimizin adları da, bunun mimarları olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. İşte bu millet, şehitlerine olan borcunu gelişmeyle, refahla, geleceğe duyduğu umutla ödemiştir. Şimdi aynı başarıları, Cizre’de, Afrin’de, Elbab’da, İdlib’de verdiğimiz şehitlere de borçluyuz. Soruyorum Sayın Erdoğan: Sen bu borcu nasıl ödeyeceksin? Sen, Mehmetçiğe olan can borcunu nasıl ödeyeceksin? Yas tutan milletin yüzüne gülerek mi ödeyeceksin? Trump ile şakalaşarak mı ödeyeceksin? Beceriksiz damadının programlarıyla mı ödeyeceksin? Eski kavgaları hortlatıp, milleti birbirine düşürerek mi ödeyeceksin? Senin umurunda değil, belli ki sen ödemeyeceksin, ama biz ödeyeceğiz. (HABER MERKEZİ)