Temurci: Pelikan çetesi demem onları rahatsız etmiş ama isim kullanmamıştım

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, “Pelikan çetesi” dediği için ifadeye çağrıldı. Temurci hakkında suç duyurusunda bulunanların gazeteci Hilal Kaplan’ın eşi Süheyb Öğüt ile Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği olduğu öğrenildi. Temurci "Pelikan çetesi demem onları rahatsız etmiş ama ben isim veya kurum adı zikretmemiştim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi İşler Başkanı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci, hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi.

Temurci’nin “Pelikan çetesi” sözleri nedeniyle hakkında şikâyette bulunanın, gazeteci Hilal Kaplan’ın eşi, Bosphorus Global (Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi)'in Başkanı Süheyb Öğüt ile Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği olduğu öğrenildi.

Temurci, "hakaret, iftira, suç uydurma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüt üyeliği ve örgüte üye olmamakla birlikte örgüt propagandası yapmak" suçlamalarıyla hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

AK Parti'nin eski İstanbul İl Başkanı olan Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, ifadeye çağrılmasıyla ilgili Gazete Duvar’a şu açıklamayı yaptı:

MAHKEMEDE TANIK OLARAK İFADE VERİRKEN POLİS EVİME GİTMİŞ: "Pelikan çetesi" dediğimiz için beni yargılatmak gibi bir niyetleri var. Ancak işin enteresan yanı dün 15 Temmuz darbe davası sebebiyle tanık olarak ifade vermeye Silivri’deki mahkemeye gittiğim sırada polis evime giderek ifadeye çağrıldığımı söylemiş. Ben darbeye karşı durmuş bir siyasetçi olarak mahkemede tanık sıfatıyla dinlenirken bu kişiler, beni şüpheli konumuna düşüren bir şikâyetle ifadeye çağırtıyorlar.

BİLDİRİYİ YAZANLAR İÇİN 'ÇETE' İFADESİNİ KULLANDIM: Polisin davetine icabet ederek bugün ifade verdim. 1 Mayıs 2016 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevden el çektirilmesiyle sonuçlanan o sürecin sorumlusu Pelikan bildirisini yazanlarla ilgili olarak “Pelikan çetesi” ifadesini kullandım, kullanıyorum.

BUNLAR KİM, ARKASINDA KİMLER VAR DİYE SORUYORUM: Bunlar kimdir, kimlerden talimat almaktadırlar, nereden maddi kaynak sağlıyorlar? Bunları sürekli gündeme getirmem onları rahatsız etmiş belli ki. Ancak enteresan olan ben açıklamalarımda ne şikâyetçi şahsın ne de bir kurumun adını zikrettim! Bu gizemli yapının, bir başbakanı alaşağı edecek bir yapı olduğuna dikkat çekiyor ve arkasında kimler var, bu gücü nereden alıyorlar diye soruyorum.

Gelecek Partisi Başkanlık Kurulu yarın bu gündemle İstanbul’da, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu başkanlığında saat 10.30’da toplanacak ve saat 11.30’da İstanbul İl Başkanlığında basın açıklaması yapılacak.

PELİKAN DOSYASI NEDİR?

“Pelikan bildirisi”, John Grisham’ın filme de uyarlanan kitabından esinlenildiği düşünülen pelikandosyasi.wordpress.com adıyla kurulan bir blogda, 1 Mayıs 2016 günü yayınlanan bildiridir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan ayrışmada Erdoğan’ın yanında yer alan ve Davutoğlu’nu sert biçimde eleştiren bir grup tarafından yazılan “Selam Olsun!” başlıklı bildiri şöyle başlıyor: “Hocanın ekibi yeterince konuştu. Hocalarıyla beraber yeterince ortalığı karıştırdı. Biraz da biz konuşalım mı? Biraz da REİS için canını feda edecekler konuşsun mu?..”

Erdoğan-Davutoğlu ayrışmasının 27 maddede anlatıldığı bildiri, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifasını getirmişti.