Gelecek Partisi: Gezi içinde başka Gezi var

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, Gezi eylemleriyle ilgili görüşlerini şu sözlerle açıkladı: "Gezi içinde başka gezi var. Ülkenin seçilmiş hükümetini devirmek için aşırı sol örgütlerin işin içine katılarak Gezi'yi terörize edenleri görmezsek adil bir değerlendirme yapamayız." Temurci, İdlib konusunda ise, "Rusya ile Türkiye’nin bir arpa boyu yol alabilmesi mümkün değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, 9 yeni il başkanlarını açıkladı ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ahmet Davutoğlu’nun çalışma ofisinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Temurci’nin gündeminde İdlib meselesi ve Gezi olayları vardı.

Türkiye’nin İdlib’de uluslararası kuruluşların da içinde bulunduğu bir sürecin başlatılmasına öncülük etmesi gerektiğini savunan Temurci, şunları söyledi: "Dostum Putin diye hitap ettiğimiz bir ülke Suriye rejim güçlerini destekleyerek bizim Mehmetçiğimize bomba yağdırıyor. Suriye’de Soçi mutabakatı dikkate alınarak kurulan 12 gözlem merkezinden 6 tanesi kuşatılmış durumda. Rusya ile Türkiye’nin bir arpa boyu yol alabilmesi mümkün değil. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşların bu süreci yeniden masaya yatırma zamanı geldi. Türk dış diplomasisi tarihinin hiçbir döneminde bu kadar kötü bir iki hafta geçirmedi. Rusya bizi Suriye bataklığına çekmek istiyor, oyalıyor. Bölgede Rusya’yı dengeleyemeyecek herhangi bir yapı, Türkiye’nin dengesini bozar. O yüzden mutlaka Birleşmiş Milletlerin, Avrupa Birliği’nin de içinde bulunduğu uluslararası kuruluşların Cenevre masasını yeniden toplamalı. Mevcut rejimle çok üst düzey yürütülen siyasi görüşmelerle rejim kendini Suriye’de tek olarak kabul edecek başka hiçbir yapı ile görüşmeyi reddedecek. Mutlaka muhalifler o masada olması gerekiyor."

'GEZİ İÇİNDE BAŞKA GEZİ VAR'

Temurci, Gezi eylemleriyle ilgili görüşlerini da açıkladı. Gezi olaylarının çevre duyarlılığı, masumiyet üzerinden başladığını ancak sonrasında ülkenin seçilmiş hükümetini devirmek için aşırı sol örgütlerin işin içine girdiğini öne süren Temurci, “Gezi içinde başka gezi var. Ülkenin seçilmiş hükümetini devirmek için aşırı sol örgütlerin işin içine katılarak Gezi'yi terörize edenleri görmezsek adil bir değerlendirme yapamayız” diye konuştu.

'KAVALA İÇİN NÖBETTE BEKLETTİKLERİ DOSYA VARMIŞ'

Gezi davasında yargılanan Osman Kavala’nın beraatına ve ardından 15 Temmuz soruşturması kapsamında yeniden tutuklanmasını değerlendiren Temurci, şöyle konuştu:

"AİHM Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını söylüyor. Türkiye mahkemeleri 3 defa tutukluluğa karar verdi. Yargının siyasallaştığının konuşulduğu ve Batılı ülkelerin Türkiye’nin hukuk sistemini sorguladığı bir ortamda Kavala ve beraberindeki kişiler hakkında HİM kararlarının Türk mahkemeleri kararların uygulanacak olması bizi sevindirmişti. Meğer Kavala için ‘nöbette bekletilen’ bir soruşturma dosyası varmış. Kavala, cezaevinden çıkmadan tutuklanıyor. 15 Temmuz’dan 3 buçuk yıl sonra yeniden soruşturma açılıp tutuklanıyor. Cumhurbaşkanı, Kavala’nın bir manevra ile beraat ettirildiğini söyledi. Bu ülkede Rahip Bronson ve Deniz Yücel olaylarını yaşadık. Hapisten hiç çıkamayacak gibi düşünülen insanların nasıl ülkelerine gittiklerini izledi bu millet. O yüzden Kavala’ya ilişkin somut deliller varsa açıklanmalı."

DÖRT İL BAŞKANI DAHA AÇIKLANDI

Temurci, dört il başkanını daha açıkladı. Isparta İl Başkanı Mustafa Büyükcan, Bitlis İl Başkanı Veysel Babahan, Burdur İl Başkanı Veli Akkoç, Ardağan İl Başkanı Celil Toprak olarak açıklandı. Açıklanan dört il başkanı ile birlikte Gelecek Partisi 36 il başkanını açıklamış oldu. (DUVAR)