Erdoğan: İstanbul Sözleşmesi'ni gözden geçirmemiz gerek

Yüksek İstişare Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden gözden geçirmemiz gerek. Onunla ilgili bir çalışma yaptırıyoruz" dediği öğrenildi. Erdoğan güvenlik soruşturmalarının AK Partilileri de olumsuz etkilediği şikayetleri üzerine, “Mağduriyet olmamalı ama alacağımız kişileri de iyi araştırmalıyız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde bir grup milletvekili ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren görüşmede milletvekilleri seçim bölgeleriyle ilgili sorunları dile getirdi, talepleri iletti.

Toplantıda birçok kentle ilgili, tarımsal destekten derslik ihtiyacına, sosyal konut yapımına belediyelerin destek olmasından Meclis’in daha etkin hale getirilmesine kadar birçok farklı konuda talepte bulunuldu. Milletvekilleri yeni sistemde Meclis ile Yürütme arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi için başlatılan “Nöbetçi Bakan” uygulamasını da olumlu değerlendirerek teşekkür etti.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Edinilen bilgiye göre toplantıda kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacı taşıyan ama toplumsal cinsiyet kavramı nedeniyle itiraz edilen ve aile kurumuna zarar verdiği ileri sürülen İstanbul Sözleşmesi de gündeme geldi. Evlilik yaşının yükselmesi, tek çocuk nedeniyle nüfusun yaşlanması gibi konular ele alınırken bir milletvekili gençlerin üniversite sürecinde evlenebilmeleri için kimi destek programları yapılabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu konuların eski Meclis Başkanlarının yer aldığı Yüksek İstişare Kurulu’nun (YİK) son toplantısında gündeme geldiğini söyledi. Erdoğan, “İstanbul Sözleşmesini yeniden gözden geçirmemiz gerek. Onunla ilgili bir çalışma yaptırıyoruz. Bunu YİK’te konuştuk” dedi.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI

Toplantıda 15 Temmuz darbe girişiminin ardından neredeyse tüm işe alımlarda uygulanmaya başlanan güvenlik soruşturması nedeniyle mağduriyetler yaşandığı da dile getirildi. Güvenlik soruşturmalarının çok uzun sürmesi, 2. ve 3. derece akrabalar üzerinden gelen ret kararlarının AK Parti teşkilatlarında görev yapanların yakınlarının da elenmesine yol açtığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu şikayetler üzerine, “Mağduriyet olmamalı ama alacağımız kişileri de iyi araştırmamız gerek. Uzuyorsa bir şey olabilir. Örnekleri getirin baktıralım” dediği öğrenildi.

YENİ PARTİ UYARISI

Toplantıda il teşkilatları konuşulurken yeni kurulan partiler de gündeme geldi.“Bazı eleştirilere yanıt vermekte zorlanıyoruz” şeklinde bir değerlendirme yapılması üzerine Erdoğan’ın milletvekillerini pasif davranmakla eleştirdiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, “Partimizi kurarken hangi noktadaysak bugün de aynı noktadayız. Ayrılanlar gitti. Herkes yolunu seçti” dedi, eleştirilere bugüne kadar yapılanların anlatılarak yanıt verilmesini istedi.