MHP'den Rusya Büyükelçiliği'ne tepki: Görevlerini kötüye kullandılar

MHP'li Erkan Akçay, Rusya Büyükelçiliği'nin ABD'ye Türkiye hakkında gönderme yaptığı paylaşımına tepki gösterdi. Akçay, "Diplomatik misyon için bulundukları Türkiye topraklarında görevlerini kötüye kullanmışlardır. Zira Moskova'da terör örgütü PKK'ya temsilcilik açan Rus hükümetinin ayırt etme kapasitesi de ortadadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yapan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Rusya'nın İdlib'le ilgili açıklamalarını ve Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter paylaşımını eleştirdi.

Erkan Akçay, Kremlin Sözcüsü Peskov'un dün "Türkiye'nin İdlib'deki meşru varlığına ilişkin itham edici açıklamalarda bulunduğunu, bu açıklamaların devamında ise Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Türkiye'nin İdlib'deki terörist odakları ayırt edemediği ithamında bulunulduğunu" söyledi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından ABD'nin Türkiye'ye destek verdiği açıklamasına yönelik "Takdiri size bırakıyoruz" başlıklı paylaşıma tepki gösteren Akçay, şunları söyledi:

"Bu paylaşımı ile Rus Büyükelçiliği haddi olmayarak böylesine kritik bir meselede görüş beyan etmiş, diplomatik misyon için bulundukları Türkiye topraklarında görevlerini kötüye kullanmışlardır. Zira Moskova'da terör örgütü PKK'ya temsilcilik açan Rus hükümetinin ayırt etme kapasitesi de ortadadır. Oysa Türkiye Cumhuriyeti doğruyu yanlışı, zalimi mazlumu ayırt etme ferasetine ve devlet geleneğine sahiptir. Kahraman ordumuzun İdlib'deki varlık sebeplerinden en temeli halkına zulmeden Esad rejiminin gözü dönmüş kıyımlar gerçekleştiren, güvenliğimizi tehdit eden terör örgütlerinin uluslararası hukuk ve insan hakları bağlamında karşısında durmaktır. Rejim ordusunun sivilleri hedef alan saldırıları gayet açıktır. Esad rejimine toz kondurmamak adına kılı kırk yaran Rusya bu tür söylemleri terk etmelidir." (ANKARA/AA)

Rusya ABD'ye karşı Anadolu Ajansı kartını oynadıRusya ABD'ye karşı Anadolu Ajansı kartını oynadı