‘Türkiye ve ABD arasında İdlib’e dair bir anlaşmaya varılmadı’

Pentagon, ABD ve Türkiye arasında İdlib konusunda bir anlaşmaya varıldığı iddiasını yalanladı. Açıklamada, "NATO ve ABD’nin İdlib’de daha somut adımlar atması gerektiği yönünde bir anlaşma yapılmadı" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ve Türkiye arasında İdlib konusunda bir anlaşmaya varıldığı iddiası Pentagon tarafından yalanlandı.

Amerika'nın Sesi'nden (VOA) Carla Babb’ın haberine göre ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Washington ve Ankara’nın, NATO ve ABD’nin İdlib’de daha somut adımlar atması gerektiği yönünde bir anlaşmaya varmadığını belirtti. Pentagon Sözcüsü Alyssa Farah, Türk medyasında çıkan haberlere atfen, "Bu türden bir anlaşma yapılmadı" açıklamasında bulundu.

Haberde ayrıca ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in, Türk mevkidaşı Hulusi Akar'la "ayak üstü selamlaştığını, ancak ikili bir görüşme yapmadıklarını söylediği" belirtildi.

Türk medyasındaki haberlerde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın NATO karargâhında Mark Esper’le görüştüğü, görüşmede Suriye ve Irak’taki güvenlik ve savunma konularıyla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu, ayrıca İdlib’le ilgili hem ABD hem de NATO'nun daha somut katkılarda bulunmasının öneminin ifade edildiği belirtilmişti.