CHP'den Kudüs için genel görüşme talebi

CHP, Trump ve Netanyahu’nun açıkladığı ‘Ortadoğu Barış Planı’nın ardından bölgede atılacak adımlara ilişkin TBMM genel kurulunda görüşme açılması için önerge hazırladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun açıkladığı ‘Ortadoğu Barış Planı’nın, bölgede yaratacağı sorunlar ile Filistin meselesinin Kudüs odaklı gündeme alınarak Türkiye’nin üstlenebileceği rolün değerlendirilmesi için TBMM’de genel görüşme açılması için önerge hazırladı.

‘TÜRKİYE DOĞRU POLİTİKA İZLERSE YATIŞTIRABİLİR’

Meclis Başkanlığı’na sunulan önergede, “Trump ve Netanyahu’nun planı, İsrail-Filistin sorununun bağımsız iki devlet temelinde ve Doğu Kudüs Filistin Devleti’nin başkenti olacak şekilde çözümünün önünde bir engeldir” ifadelerine yer verilirken şunlar kaydedildi:

"Türkiye, şayet doğru politikalar izlenirse, bölgemizde giderek artan gerilimi yatıştırabilecek tecrübeye sahip bir ülkedir. Türkiye’nin Ortadoğu’daki sorunların çözümünde arabulucu olarak rol alabilmesi ve bu sorunlardan kaynaklanabilecek tehditleri kendisinden uzak tutabilmesi için TBMM’nin devreye girmesi elzemdir. Türkiye’nin etkin diplomasi yürüterek, çatışmaları önlemeye hizmet etmesi ve Filistin halkının haklarını korumayı amaçlayan sağduyulu bir dış politika izlemesi bölgemizin huzur ve istikrarı için yaşamsaldır." (DUVAR)

Etiketler CHP İsrail ortadoğu