Yavaş: Adaletsizlik yapmayın, Mamak'ın borçlarını ödüyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı gündemi için toplandı. Afet durumunda müdahale için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile diğer ilçe belediyeleri arasında protokol imzalanmasına ilişkin önerge komisyonlara gönderilirken Başkan Mansur Yavaş, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin sözlerine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi şubat ayı olağan toplantısı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında düzenlendi. Afet durumlarında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasında herhangi bir sınır gözetmeksizin müdahale edilmesi için iş birliği protokolü hazırlanması önerisi gündeme alındı.

AK Parti grubu tüm belediyelerin afet durumlarında tüm çabayı gösterdiğini ifade ederek protokol düzenlemesinde hukuki sorunlar olabileceğini ifade etti.

'BÜTÜN ARAÇLARI YÖNLENDİRECEĞİZ'

Başkan Mansur Yavaş AK Parti grubunun itirazı üzerine, "Ankara’da afet koordinasyon merkezi gerektiği gibi yok. Afet anında, görevli büyükşehir ilçe demeden bütün araçları kimlik telefon bilgisiyle görevlendirmek istiyoruz. Teknik bir şekilde yazılımla bunu koordine etmek, mağdur vatandaş için daha büyük bir operasyon düşünüyoruz. Afet anında trafik tıkanıyor. Geçilemiyor. Bu sistemle nöbetçi araçların nerede olduğunu görebiliyoruz. Afet anında en kısa mesafedekini görüp yönlendirmek istiyoruz. Bir arkadaşımız bahsetti. Deprem felaketi gösterdi ki daha da iyi hazırlık yapmamız lazım. Olası bir İstanbul depreminde yakınındaki en büyük belediye Ankara. Ankara sadece kendi il ve ilçelerde değil yakındaki bir depreme müdahale edebilmeli. Ankara’da yok. AKOM (Acil Koordinasyon Merkezi) da kurmak için çalışmalar yürütüyoruz. Hayata geçireceğiz. İsterseniz komisyona gönderelim" dedi.

Bunun üzerine meclis üyeleri söz konusu önerinin "Hukuk ve Tarifeler" ve "Plan ve Bütçe Komisyonu"na gönderilmesi kararı alındı.

'OSMANLI STADI DEVREDİLSİN ÖNERİSİ'

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gündemlerinden birisi de Osmanlı Stadyumu’nun yapılacak bir protokolle Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmesine ilişkindi. Söz konusu protokol önerisi üzerine Mansur Yavaş, "Anıttepe’de bulunan tesisleriyle takas yapıyoruz. Biliyorsunuz elektrik doğal gaz parasını belediye ödüyordu Osmanlıspor’un" dedi. Belediye meclis üyeleri söz konusu önerinin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’na gönderilerek burada değerlendirilmesi kararı aldı.

MAMAK BELEDİYE BAŞKANI: ASFALT PARALARINI VERİN

Meclis toplantısında söz alan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ASKİ’nin Mamak’taki faaliyetlerini eleştirdi ve Mamak’ın büyükşehir bütçesinden pay alamadığını söyledi. Mamak Belediye Meclisi’nin CHP’li bir üyesinin, “Böyle hırçın olursanız hizmet alamazsınız” sözlerinin olduğunu iddia ettiği bir ses kaydını toplantıda dinleten Köse, “Ankara halkına Mamak halkına ne zaman kötü bir şey yapılırsa beni karşınızda bulursunuz. Adaletli davranmazsanız Mamak halkı zamanı geldiğinde cevabını verecektir” dedi.

Kırmızı bayrak uygulamasına geçeceklerini söyleyen Köse, “Ankara Büyükşehir Belediyesi nereyi kazarsa kırmızı bayrak asacağız. Sorumluluğun Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu ifade edeceğiz. Kazdığınız yerlerin asfalt parasını vermezseniz o bayraklar orada duracak. Asfalt paralarını verin” diye konuştu.

CHP grubu üyeleri Murat Köse’ye tepki gösterdi ve geçmişte Belediye Meclis’inde yaptığı bir konuşmadaki “Ben bir dönem burada Meclis üyeliği yaptım. Eskiden burada imar konularında yapılanları anlatayım mı? Eski yaptıklarımızı anlatacağız” sözlerini hatırlattı. CHP’li meclis üyeleri Köse’nin geçmişteki bu ifadelerini açıklamasını talep etti.

CHP'liler Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'ye tepki gösterdi.

YAVAŞ: BİZ ADALETLİ DAVRANIYORUZ

Köse’nin ardından konuşan Mansur Yavaş ise şunları kaydetti: “Mamak’ta her şey geçmişte bitmiş olsaydı ASKİ çalışmak zorunda kalmazdı. Murat Bey’in asıl muhatabı ASKİ Genel Müdürü. Kendisini ona havale ediyorum. Cinayet süsü vermeye gerek yok. Eskiyi konuşmayın diyor. Eskiden adaletsizlik oldu. Çankaya ve Yenimahalle'ye bir kürek asfalt vermediniz. Adaletsizlik yapmayın. Biz adaletli davranıyoruz. Bir milyar liraya doğal gazı özelleştirdiniz. Bu kadar borç var. Bunları ödüyoruz. Mamak’a müjde vereyim. Dikimevi’nden Nata Vega Alışveriş Merkezi'nin oraya kadar metro çalışması yapıyoruz. Haberiniz olsun.”

Meclis toplantısında, Peru’nun başkenti Lima ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında kent protokolü imzalanması önerisi de kabul edildi.