Kürt partilerden Kürdistan'a ziyaret

Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne 'Ulusal İttifak' ziyareti: Maxmur mülteci kampı incelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kürt partileri tarafından oluşturulan ve Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) de katıldığı Ulusal İttifak Çalışması Grubu 4-9 Şubat tarihleri arasında Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni ziyaret etti. Hewlêr ve Süleymaniye'de yapılan görüşmelere sivil toplum örgütleri, aydın, yazar, din alimleri, akademisyenler ve kanaat önderleri de katıldı.

Türkiye'den ziyarete katılan heyette HDP MYK Üyesi ve HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Berdan Öztürk, Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, Azadi Partisi MYK üyesi Cemal Sati ve KDP-T’den Ozan Kardaş yer aldı.

180 kişinin katıldığı Hewlêr'deki toplantıda "ulusal ittifakın öneminin tartışıldığı" ve "bölgenin önde gelen isimlerine düşen görevler üzerinde görüş alışverişinde bulunulduğu" açıklandı.

Toplantıda görüş alışverişleri gerçekleştirildi.

MÜLTECİ KAMPI ZİYARETİ

Heyet, uzun süredir Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından ambargo uygulanan ve bir süre önce IŞİD saldırısına uğrayan Maxmur Mülteci kampını da ziyaret etti. Ambargonun yarattığı koşulları inceleyen heyet, ziyaretin ardından izlenimlerini diğer görüşmelerde gündeme getirdi. Türkiye’ye dönen heyet, görüşmelerin olumlu geçtiğini ve her kesimin önceliğinin Kürtler arası birlik olduğunu vurguladı. (HABER MERKEZİ)