Ömer Çelik: Mustafa Akıncı Türkiye'den özür dilemeli

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kıbrıs'ta çözüm olmaması durumunda KKTC'nin Türkiye tarafından "yutulabileceğini" söyleyen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya tepki gösterdi. Çelik, "Yaptığı açıklamalarla Türkiye Cumhuriyeti’ne ve milletimize karşı yaptığı saygısızlıktan dolayı özür dilemelidir

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Türkiye'yle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Akıncı'nın sözlerinde "saygısız ifadeler" bulunduğunu belirten Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Akıncı’nın yaptığı açıklamalar Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Kıbrıs Türkü’nün haklı davasına karşı saygısız ifadelerle doludur. Kıbrıs Türkü’nün davasına düşman olanların söylemlerine benzer açıklamalar yapmaktadır" ifadelerine yer verdi.

'KIBRIS TÜRKÜ'NÜN HAKLI DAVASIN SALDIRI'

Mustafa Akıncı'nın Türkiye'den özür dilemesini isteyen Çelik, şöyle devam etti:

"Akıncı, yaptığı açıklamalarla Türkiye Cumhuriyeti’ne ve milletimize karşı yaptığı saygısızlıktan dolayı özür dilemelidir. Tarihimizin milli kazanımlarına ve saygın şahsiyetlerine dil uzatan bu açıklamaları kınıyoruz. Akıncı’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kıbrıs Türkü’nün kazanımlarına karşı saldırgan olan üslubu, sadece KKTC’ye karşı kötü niyet besleyen odakları sevindirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Kıbrıs Türkü’nün haklı davasına yapılan bu saldırıyı kınıyoruz."

Bahçeli'den Akıncı'ya istifa çağrısıBahçeli'den Akıncı'ya istifa çağrısı

NE OLMUŞTU? 

Mustafa Akıncı, İngiliz gazetesi The Guardian'da yayınlanan röportajında, iki toplum arasında bir anlaşma sağlanamaması durumunda KKTC'nin Türkiye tarafından "yutulabileceğini" söylemişti.

“Avrupa Birliği içinde birleşik bir Kıbrıs”a ulaşılması gerektiğini belirten Akıncı, içişlerinde bağımsız, dış ilişkilerde Suriye’deki Fransız mandasına bağlı Hatay Devleti’nin 1939’da referandumla Türkiye’ye bağlanmasını kabul eden Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’e atıfla "İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım" demişti. (HABER MERKEZİ)