Bahçeli'den Akıncı'ya istifa çağrısı

Kıbrıs'ta iki toplum arasında bir çözüme ulaşılarak "AB'ye üye ortak bir ülkenin kurulması gerektiğini" söyleyen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Akıncı'nın istifasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya istifa çağrısında bulundu. The Guardian'da dün yayınlanan açıklamasında adil bir federal çözüme kısa sürede ulaşılmazsa, adadaki Türk ve Rum toplumlarının bölünmüşlüğünün kalıcı hale geleceğini söyleyen Akıncı'ya tepki gösteren Bahçeli, "yaptığı esef verici açıklamalar sakat zihniyetini, sancılı ve skandal tutumunu bir kez daha gözler önüne sermiştir" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı'nı "küresel emperyalizmin değirmenine su taşımak ve Rumların stratejik hesaplarına hizmet etmek"le suçlayan Bahçeli, "Mustafa Akıncı’nın işgal ettiği koltuğa layık olmadığı açıktır. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığından derhal istifa ederek emaneti Kıbrıs Türklüğü’nün iradesine tevdi etmesi kaçınılmaz ve hayati bir sorumluluktur" dedi.

Akıncı ne demişti?

Mustafa Akıncı, The Guardian gazetesinde yayınlanan röportajında, iki toplum arasında bir anlaşma sağlanamaması durumunda Kuzey Kıbrıs'ın Ankara tarafından 'yutulabileceğini' söylemişti. "AB içinde birleşik bir Kıbrıs"a ulaşılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, içişlerinde bağımsız, dış ilişkilerde Suriye'deki Fransız mandasına bağlı Hatay Devleti'nin 1939'da referandumla Türkiye'ye bağlanmasını kabul eden Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'e atıfla "İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım" demişti. (HABER MERKEZİ)