Çelik'ten Aydemir'e: Haksız ve vicdansız bir yaklaşım

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çığa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'nın sebep olduğu iddiasına 'haksız ve vicdansız bir yaklaşım' dedi. Çelik ayrıca AK Parti milletvekillerinin yarın eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in "Van’daki ikinci çığda 34 kişi ölmesine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın neden olduğu" iddiasını eleştirdi. Çelik, Aydemir'in yorumunu haksız ve vicdansız bulduğunu söyledi.

'HAKSIZ VE VİCDANSIZ'

Konuyla ilgili konuşan Çelik, "Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan arkadaşımız çığ altından kurtarıldı. Bir gazeteci haksız, vicdansız bir yaklaşımda bulunarak bu felaketin sebebinin Gülşen Orhan arkadaşımızın olduğunu savundu. Arkadaşımızı derinden üzen bu açıklamanın ardından zannediyorum o gazeteci de özür dilemiş" ifadelerini kullandı. Çelik açıklamasında şunlar söyledi:

“Üst üste üzücü olaylar yaşadık. Çığ hadisesi hepimizi derinden yaraladı. Birincisinin acısı geçmeden ikincisi içimizi yaktı. Çok sayıda kaybımız oldu. kaybettiğimiz canlar için Allah’tan rahmet diliyoruz. İlgili arkadaşlarımız olayı yerinde takip ediyor. Bu hadiseyle ilgili üzüntümüz devam ederken Sabiha Gökçen’deki kaza ile yine kaybettiğimiz vatandaşlarımız oldu. Bu da üzücü bir hadise. Bununla ilgili yorumlar yapılıyor. Savcılık soruşturma yürütüyor. Çeşitli mecralarda spekülatif haberler var. Bunlara itibar edilmemesi gerekir. Bu üzücü hadise ile ilgili yüreğimiz yanarken ölüm haberleri yaralı haberleri konusunda hassas olmak gerekir.

BAŞBUĞ'A SUÇ DUYURUSU YARIN

Çelik, AK Parti milletvekillerinin yarın eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Çelik şöyle konuştu:

"Yarın arkadaşlarımız İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacaklar. Çeşitli zamanlarda siyaseti aşağılamaya çalıştığını görmüştük. Kişiler emekli olduktan sonra bu makamın arkasına saklanamazlar. Bu Genelkurmay Başkanlığı makamını istismar etmektir.

FETÖ ile mücadele için eski vesayeti cesaretlendirmek gibi bir yaklaşım budur. FETÖ'yü sevindirecek yaklaşım asıl budur. TSK yapılan asıl haksızlık budur. Hem milletimize saygıdan bahsedeceksiniz hem de Meclis'e dil uzatacaksınız, bu milletimize saygısızlıktır. Siyaseten gerekli cevap verilir. Biz kendi sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Kimse TSK hakkında böyle bir konuşma yapamaz. Aslında ilk açıklamadan sonra biraz ders almıştır diye düşünüyor, 'FETÖ'yü sevindirir' diye açıklama yapmak aynı zihniyetin devam ettiğini gösteriyor.

Yarın hukuki değerlendirilmesi yapılacak. Hangi milletvekillerinin suç duyurusunda bulunacağına ilişkin konuşacaklar."

KIZILCAHAMAM KAMPI NİSAN'DA

Çelik, AK Parti Kızılcahamam Kampı'nın 3-4-5 Nisan'da yapılacağını açıkladı ve "Kızılcahamam'da büyük resim oluşturulacak. Vekillerle toplantıda yıl içinde neler yapacağımıza karar vereceğiz" dedi.

AP'YE TEPKİ

Çelik, konuşmasında Avrupa Parlamentosu'na (AP) da tepki gösterdi ve şunları kaydetti:

"Avrupa demokrasisini korumak için pek çok tedbir almıştır. Avrupa, demokrasisini korumak istiyorsa İslam ve Türkiye düşmanlığına set çekmelidir. Almanya'da İkinci Dünya Savaşı'nda sonra bu düşünce ilk kez meclise girmiştir. Avrupa Parlamentosu'nu PKK'nın gösteri yeri haline gelmemeli demiştik.

Avrupa Parlamentosu'nun kendi kendisini feshetmesi demektir. Kırmızı bültenle aranan PKK elebaşları Avrupa Parlamentosu'nda konferansları takip edebiliyor. Avrupa Parlamentosu teröristlerin propaganda merkezi olmamalıdır. Önümüzdeki dönemde milletvekilleri ile olan toplantılara ilişkin bilgilendirme yapmaya devam edeceğim."

Dağcı Erhan Çalışkan: Çığ kurtarma ekibinde DVI cihazı olmalıDağcı Erhan Çalışkan: Çığ kurtarma ekibinde DVI cihazı olmalı

Van'da çığ faciası: 33 kişi öldüVan'da çığ faciası: 33 kişi öldü

Van'da çığla savaşın fotoğraflarıVan'da çığla savaşın fotoğrafları

'Felakete Cumhurbaşkanı başdanışmanı neden oldu' iddiası için özür'Felakete Cumhurbaşkanı başdanışmanı neden oldu' iddiası için özür