Saadet Partisi: Gündem kanal değil deprem olmalı

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, İstanbul'un sorununun Kanal İstanbul değil deprem olduğunu, kaynakların depreme hazırlık için harcanması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ocak ayı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, her 4 gençten 1'inin işsiz olduğunu belirterek, "Bugün milletimiz, bir ekonomik kriz altında inim inim inliyor. İşsiz sayısı 5 milyona yaklaşmış durumda. Her 4 gençten birisi işsiz. Asgari ücret, azami sefalet üretiyor. İnsanlarımız ekonomik gerekçelerle intihara sürükleniyor. İstanbul sözleşmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği projesi her geçen gün altımızı oymayı sürdürüyor. 2 milyon kişi alkol bağımlısı. 1 milyon 300 bin insanımız uyuşturucu belasına müptela. KHK'lıların ahı her yeri sarmış, EYT'lilerin sesini duyan yok. Ülkede adalet olduğuna inanan kimse kalmamış" dedi.

Kanal İstanbul projesini de eleştiren Sevim "Kanal İstanbul'u konuşuyoruz bir süredir. Oysaki uzmanlar uyarıyor. Bu kanal çevreye zarar verecek. Su kaynakları zarar görecek. Beka diye yeri göğü inleten, kendinden başka herkesi gayri milli ilan eden iktidar, kanal marifetiyle Trakya'nın askeri savunmasını zaafa düşürecek. O bölgeye kurulacak ve şimdilik 500 bin kişi ile ifade edilen şehir, İstanbul'un keşmekeşini daha da artıracak. Geçtiğimiz günlerde Manisa sallandı. Cuma akşamı Elazığ ve Malatya. Can kayıplarımız var. Allah kendilerine rahmet etsin. İstanbul da sallanmaya devam ediyor. Ancak yetkililer maalesef sadece durumu idare ediyor. Oysaki uzmanlar uyarıyor, bugün şiddetli bir depremde 242 bin bina orta ve üstü hasar görecek. 8 ilçede kanalizasyonlar çökecek, içmesuyu hatları hasar görecek. 25 milyon ton enkaz oluşacak. Yolların yüzde 30'u kapanacak. 120 milyarlık bir ekonomik hasar meydana gelecek. Her iki kişiden birisine acil durum yiyecek ve su yardımı gerekecek. 1 milyon 300 bin kişi 1 ila 3 hafta çadır kentlerde yaşamak zorunda kalacak. Gündem kanal değil deprem olmalı."

(HABER MERKEZİ)