Erdoğan: Enkazdan 45 kişi kurtarıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Elazığ merkezli depremin ardından enkazdan 45 kişinin sağ olarak kurtarıldığını söyledi. Ölü sayısının 31 olduğunu açıklayan Erdoğan, 1607 kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir'e hareketi öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Elazığ Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin son bilgileri paylaşan Erdoğan, Libya ve idlib'e ilişkin de mesajlar verdi.

Erdoğan'ın basın toplantısında şu başlıklar öne çıktı:

DAHA ÇOK KÖYLERDE SIKINTI VAR: Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde şu ana kadar 31 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1607 vatandaşımız da yaralandı. Enkaz altından kurtarılan vatandaşlarımızın sayısı ise 45'tir. Hem arama ve kurtarma çalışmaları hem yaralıların tahliyesi ve tedavisi hem de evleri yıkılan vatandaşlarımızın iaşe, ibatesi konusunda gereken tüm tedbirler süratle alınmıştır. Yaklaşık 36 saattir büyük bir fedakarlıkla insanlarımıza yardım eden AFAD, Kızılay, Silahlı Kuvvetler, Jandarma tüm kamu görevlilerimize şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Hasar tespit çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız sürdürüyor, sürdürecek. Elazığ'da daha çok köylerde sıkıntılar var. Bunların hasar tespitini yapıp süratle inşaat çalışmalarını başlatacağız. Yıkılması gerekenler varsa onları yıkmak durumundayız. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Dün akşam Malatya'da 5,1 büyüklüğünde sarsıntıya, yaşayarak şahit olduk. Gecikemeyiz geciktiremeyiz. Tüm ekipleriyle birlikte hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar.

DEPREMİ DURDURMA ŞANSINIZ VAR MI?: Bu birlik beraberliğe gerçekten destek veren halkımız varken, bir diğer taraftan da bunu gerek siyasi istismar vesilesi yapan gerekse millet can derdinde bunlar mal derdinde anlayışı ile acaba biz buradan nasıl bir imkan devşiririz düşüncesiyle bir karalama kampanyasını sürdürüyorlar. Sosyal medyada insani tahrik eden bazı mesajlar var ki onlar çok ahlaksızca. 20 yıldır bu hükümet depreme yönelik ne yapmış diyecek kadar. Depremi durdurma şansınız var mı?Şundan çok çok memnunum artık kurumlarımız bu tür olaylar karşısında gerçekten çok ciddi yeteneklere sahip oldu. Kızılayımız yardımda gayet başarılı, AFAD aynı şekilde. Kurtarma olayında da AFAD'ın ciddi başarılarının olduğunu gördük. Jandarmanın çok ciddi başarıları olduğunu gördük. Silahlı Kuvvetlerimizin başarılı olduğunu gördük. Bunlar bizi memnun ediyor.

HAFTER'İ ŞIMARTIYORLAR: Hafter ne Moskova'da ne Berlin'de bu sürece uymuştur. Hafter darbecidir. Merkel'e de söyledim şımartıyorsunuz dedim. Yanında Wagner var. Aldığı destek sebebiyle her türlü saldırılarına devam ediyor. Bu işte başarılı olamayacak. İdlib meselesinde maalesef rejim hala ihanetini devam ettiriyor sivil halkı bombalamak suretiyle öldürüyor.

(HABER MERKEZİ)