YSK'da yeni başkan Akkaya

YSK'da seçimler tamamlandı ve başkanlık görevine 4 yıldır kurul üyeliği yapan Muharrem Akkaya getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Görev süresinin dolmasıyla birlikte görev süresi dolan Sadi Güven'in yerine 20. Hukuk Dairesi Üyesi Muharrem Akkaya Yüksek Seçim Kurulu Başkanı oldu. Cengiz Topaktaş'la yarıştığı seçim sonunda başkanlığa seçilen ve 4 yıldır YSK Üyesi olan Akkaya 3 yıl boyunca bu görevde kalacak. Akkaya, YSK'nın yakın geçmişte çok tartışılan 16 Nisan 2017 referandumunda mühürsüz oyların geçerli sayılması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararlarında kabul oyu kullanan üyeler arasında yer almıştı.

Görev süresi dolan Sadi Güven (sağda) ve yeni başkan Muharrem Akkaya basına birlikte poz verdi.

Akkaya seçilmesinin ardından Sadi Güven'le birlikte yaptığı açıklamada kendisine seçim güvenliği ile ilgili yöneltilen soruya ise, "Kurumla birlikte seçim güvenliği için ne gerekliyse yaparız" yanıtını verdi.

1964'te  Karabük Ovacık'da doğan Akkaya, 1989'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra çeşitli ilçelerde hakimlik, Kocaeli'nde savcılık yaptı. Adalet Bakanlığı'nda çeşitli görevler ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hakimliğinden sonra Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı oldu. 24 Şubat 2011'de Yargıtay'a seçilen Akkaya, Eylül 2016'da YSK üyeliğine atandı. (HABER MERKEZİ)