Gelecek Partisi'nden kayyım tepkisi

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, Ahmet Davutoğlu'nun kurucuları arasında yer aldığı Bilim ve Sanat Vakfı’na kayyum atanması kararıyla ilgili, “Hedefinde olmasına rağmen FETÖ kapatamadı, 28 Şubat’ta da kapatılmadı ya da kapatılamadı. Bu kararı verenlerin bu kararı neden verdiğini 82 milyon biliyor” dedi. Teşkilatlanma çalışmaları kapsamında 4 il başkanı daha belirlenen Gelecek Partisi’nde toplam atanan il başkanı sayısı 16 oldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, Başkanlık Kurulu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun da kurucuları arasında bulunduğu Bilim ve Sanat Vakfı’na kayyım kararını değerlendiren Selim Temurci, şöyle konuştu:

“Bilim ve Sanat Vakfı on binlerce gencimizin yetişmesine vesile olan bir kurum. Bunu hedefinde olmasına rağmen FETÖ kapatamadı, 28 Şubat’ta da kapatılmadı ya da kapatılamadı. Bu kararı verenlerin bu kararı neden verdiğini 82 milyon biliyor. Biz parti kurduk; arsızlık, yolsuzluk, kayırmacılık yapmadık. Bu ülkenin daha iyi yönetilmesini istedik. Adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı çıktık. İnsanların nefes alamadığı bir ortamda Gelecek Partisi’ni milletimizin önüne bir ümit olarak koyduk. Bu hataysa bizi yargılayın. Bizim kimseyle kavgamız yok. Bu ülkede bir talimatla her şey olabiliyor.”

'80 MİLYAR TL ÖNGÖRDÜK 165 MİLYAR TL AÇIK VERDİK'

Türkiye’nin bütçe açıklarını nasıl kapatacağına cevap aradıklarını ifade eden Temurci, “Dış finansman, Türkiye’de hak, hukuk, adalet sorunu olduğu için yatırım yapmıyor. Türkiye ekonomisi verimliliğini kaybetti, bütçe açık veriyor. 2019 yılının sonunda bütçe açığı hedefi 80 milyar TL idi. Gelen noktada Türkiye 124 Milyar TL bütçe açık verdi. Yedek akçe Merkez Bankasında bulunduruluyordu. Ülkenin kefen parası da geçen yıl kullanılmış. Onu da ilave ettiğimizde bütçe açığı geçen yıl 165 Milyar TL. Demokratik ortam tesis edilmedikçe ekonomi gelişemeyecek” dedi.

4 İL BAŞKANI DAHA ATANDI, TOPLAM SAYI 16 OLDU

Temurci partinin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında 4 kurucu il başkanı daha belirlendiğini açıkladı. Sakarya İl Başkanı Ender Serbes olurken Şanlıurfa’da Abdullah Yeşil, Manisa’da Mustafa Keskin ve İzmir’de Cem Kavur kurucu il başkanı olarak görevlendirildi. 4 yeni il başkanıyla birlikte bugüne kadar atanan toplam il başkanı sayısı 16’ya yükseldi. (DUVAR)