Meral Akşener: Seçime Tayyip Bey karar verecek

Erken seçim tartışmalarını değerlendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Seçime, Tayyip Bey karar verecek. Eskiden seçim konuşulduğunda gözler Meclis'e dönerdi. Bugün böyle bir şey yok" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya programının ikinci gününde Demre, Finike ve Kumluca ilçelerini gezdi. Partisinin Demre İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Akşener, haziran sonuna kadar Türkiye'yi dolaşacağını, Antalya'nın ardından İzmir, İstanbul ve Adana'yı da ziyaret edeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'nin "tutmadığını" belirten Akşener,  "Türkiye'nin nefes alabilmesi" için iyileştirilmiş parlamenter sisteme ihtiyaç olduğunu söyledi.

'BİR KARARNAMEYLE SEÇİME DÖNEBİLİR'

Akşener, bir gazetecinin, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın erken seçim tarihinin 28 Haziran olabileceğine ilişkin sosyal medya paylaşımı yaptığını hatırlatması üzerine söz konusu paylaşımdan haberinin olmadığını ifade etti.

Acil bir erken seçim tarihi görmediğini dile getiren Akşener, şöyle devam etti:

"24 Haziran seçimlerini parti kurulduğu günden itibaren öngörmüştüm. Ama bugün herhangi bir tarih öngöremiyorum. Seçim yapılıp yapılmayacağı konusunda bir fikrim yok. Tüm arkadaşlarımız şahsi fikirlerini serbestçe ifade edebilirler. Seçime, Tayyip Bey karar verecek. Eskiden seçim konuşulduğunda gözler Meclis'e dönerdi. Bugün böyle bir şey yok. Bir kararnameyle seçime dönebilir. Dolayısıyla ben öyle bir öngörü sahibi değilim."

'ANTALYA'NIN SORUNLARI VE TALEPLERİ ÖNERGELER VERECEĞİZ'

Kumluca ilçesinde ise partisinin ilçe başkanlığı önünde toplananlara hitap eden Akşener, 31 Mart seçimlerinde yaptıkları ittifakla Kumluca ve Demre belediye başkanlıklarının kazanıldığını söyledi.

Antalya'ya sorunları dinlemek ve talepleri almak için geldiğini belirten Akşener, "Antalya'da iki gün boyunca yaptığımız ziyaretlerin ardından genel başkan yardımcılarımız ve Antalya milletvekillerimiz bölgenin sorunları ve taleplerle ilgili Meclis'e araştırma önergesi verecekler. Gerekirse kanun teklifi yapacaklar" diye konuştu.

'HAZİRAN SONUNA KADAR TÜM BÜYÜKŞEHİRLERİN İLÇELERİNİ GEZECEĞİM'

Daha sonra Elmalı ilçesine giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Abdal Musa Türbesi’ni ziyaret ederek türbede dua etti.

Kendisini karşılamak için toplanan partililere seslenen Akşener, “31 Mart’ta sizin sayenizde İstanbul, Ankara, Antalya, Adana gibi büyükşehirler el değiştirdi. Görüldü ki, biz çalışırsak, inanırsak demokrasiyi işletmek mecburiyetinde bırakacak şekilde umudun adresi olabiliriz. 31 Mart’ta kulak çekelim demiştim. O kulak çekildi ve şimdi seçmenin gözünün içine bakılması gerekildiğini bütün siyasiler anladı. Bunun sebebi İYİ Parti" dedi.

Haziran sonuna kadar bütün büyükşehirlerin ilçelerini gezeceğini belirten Akşener, “Bu gezilerimizdeki talepleri ve tavsiyeleri arkadaşlarımızla çalışacağız. Kamyoncu esnafının sorunlarını yeteri kadar dile getirmediğimiz söylenince ben gerekeni yaptık sanıyordum meğer olmamış şimdi tekrar dile getireceğiz. Grup konuşmalarımda da buradaki sorunların hepsine değineceğim” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’ü makamında ziyaret eden Akşener, ilçenin muhtarlarıyla beraber düzenlenen toplantıda muhtarların sorunlarını dinledi ve sorunlarını arkadaşlarının meclis çalışmalarında, kendisinin de grup konuşmasında dile getireceği sözünü verdi. (DUVAR-AA)