Transfere muhalefet tepkisi: Belediye başkanları borsası!

“100 belediye başkanı AK Parti’ye katılacak” iddiası muhalefetin gündeminde. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “FETÖ borsasını kurmuşlardı, şimdi herhalde belediye başkanları borsası kurdular” derken İYİ Parti Başkanlık Divanı Üyesi Aytun Çıray, Güneş Motel benzetmesi yaptı, transferi “zayıflık göstergesi” olarak nitelendirdi. Parayla transfer iddiaları için “Asla böyle bir şey yok” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise katılacak belediye başkanı sayısını yaklaşık 60 olarak açıkladı, büyük kısmını bağımsızların oluşturduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti’nin “Farklı partilerden 100 belediye başkanı partimize katılacak” iddiasının ardından ilk adım atıldı. AK Parti grubunda, İYİ Partili Kayseri İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, CHP’li Osmaniye Düziçi, Böcekli Belde Başkanı Doğan Öztürk, Saadet Partili Osmaniye Hasanbeyli Belediye Başkanı Selahattin Denizoğlu ile bağımsızlar Elazığ Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ile Erzurum Olur Belediye Başkanı Sıddık Demircan AK Parti rozeti taktı.

ÖZHASEKİ: KATILMAK İSTEYENLER GENELDE AK PARTİLİ

AK Partili yetkililer katılımların bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Görüşmelerin bir kısmını yürüten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, katılacak belediye başkanı sayısını 100 değil, yaklaşık 60 olarak açıkladı.

Çoğunluğunu ilçe belediye başkanlarının oluşturduğu katılım taleplerinin arasında il belediye başkanı olmadığını söyleyen Özhaseki, şunları ifade etti:

“Tam sayı söylemek mümkün değil. Geçmek isteyen arkadaşlarımızın büyük bir kısmı ya bağımsız arkadaşlar ya da daha önce bizden aday olmak istemiş ama teşkilatlarımızın tercihi noktasında gidip başka yerden ya da bağımsız aday olmuş arkadaşlar. Bunlar genelde AK Partili ya da bizim değerlerimizle örtüşen arkadaşlar. AK Parti’ye katılmak isteyen belediye başkanlarında iki şeye bakıyoruz: Birincisi, bu arkadaşlar bizim ilkelerimize uyuyor mu? İkincisi ahlaki prensipler açısından AK Parti ile örtüşen bir yanı var mı yok mu? Eğer varsa kapıyı kapatmıyoruz.”

AK Parti transferde iddialı: Herkes bizi konuşacakAK Parti transferde iddialı: Herkes bizi konuşacak

KARAMOLLAOĞLU’NA BORÇ YANITI: BÖYLE BİR ŞEY YOK

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 100 belediye başkanının AK Parti’ye katılacağı iddiaları üzerine "Başkan diyor ki 'Ben mecburum bunu yapmaya. Borcu ödeyemiyorum. Hükümet diyor ki 'Gel benim yanıma, ben öderim.' Bu hakikaten haysiyetsizlik ya!” demişti.

Özhaseki, “Bir genel başkan söylemiş: Size para pul veririz, borcunuzu kapatalım... Asla böyle bir şey yok” dedi. Özhaseki şöyle devam etti:

“Bu görüşmelerin bir kısmının merkezinde ben varım, bir tek Allah’ın kuluyla böyle bir görüşmemiz olmadı. Siz de takip edin, geçen arkadaşlara bir para gidiyorsa, İller Bankası’ndan gidiyorsa, gizli saklı olmaz bu iş. Böyle bir şey yok. Ancak biz belediyeciliğin kitabını yazmış partiyiz ve kendimizle yarışıyoruz. Yeni prensipler ortaya koyuyoruz. Hizmet belediyeciliği, marka belediyecilik, sosyal belediyecilik, şimdi gönül belediyeciliği... Adeta kendi kendimizle yarışıyoruz. Kendi aramızda bölge toplantıları yapıyoruz. Oraya da katılmak isteyenler oldu başka partilerden, alamadık yani, kendi partimizin toplantısını yapıyoruz. Yardımlaşma, kardeş belediyecilik bizde üst düzeyde. Haliyle bunlardan istifade etmek isteyen arkadaşlar da gelmek isteyebilirler.”

SEYİT TORUN: FETÖ BORSASINDAN SONRA HERHALDE BELEDİYE BAŞKANI BORSASI KURDULAR!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 100 belediye başkanının AK Parti’ye katılacağı iddiasıyla ilgili, “Aç tavuk kendini buğday ambarında zannedermiş. Aldıkları bizden Böcekli Belediye Başkanı, onu zaten biz gönderdik” dedi.

Torun, belediye başkanlarının iktidar partisine katılımıyla ilgili “AK Parti’ye gösterilen teveccühün göstergesi” sözlerine de, “FETÖ borsasını kurmuşlardı, şimdi herhalde belediye başkanları borsası kurdular. Ama bizden hiçbir şey koparamazlar. Bizde onlara göre belediye başkanı yok” yanıtı verdi.

CHP’den AK Parti’ye başka katılım olasılığı için “Asla” cevabı veren Torun, “Bir önlem almayı düşünüyor musunuz?” sorusuna ise, “Böcekli’yi biz çok önceden biliyorduk zaten. O gitmese biz bir şekilde ihraç edecektik. MHP’den gelmişti. Bu küçük beldeleri bilirsiniz. Beldelerde yaşanan bir süreç” yanıtı verdi.

İYİ PARTİ: ZAYIFLIK GÖSTERGESİ, ACİZLİK

İYİ Parti Başkanlık Divanı Üyesi Aytun Çıray, belediye başkanlarının transferini, “Siyasi ayıp olarak yorumluyorum. Onların çok kullandığı Güneş Motel benzetmesini onlara hatırlatmak istiyorum” sözleriyle değerlendirdi.

Aytun Çıray, “Belediye başkanlarını maddi açıdan sıkıştırıp devlet gücünü kullanarak transferlere soyunmak siyasi bir terbiye açısından sorgulanması gereken bir durum. Zaten toplumun siyasete güveninde problem yaşanıyor. Bir de bu tür şeylerle çok daha itibar kaybı yaşarız” dedi.

Belediye başkanları transferini aynı zamanda bir zayıflık göstergesi olarak okuduğunu anlatan Çıray, “Bunca yıl başvurmadıkları bir işe AKP’nin ilk defa başvurması son çıkan anketlerde kurtarılamaz oranlara düşmelerinden kaynaklanıyor. Bu bir acizlik ifadesi. Kamuoyuna kendi seçmenlerine ‘yıkılmaktayız ayaktayız’ demek istiyorlar, ama bir işe yaramayacak” değerlendirmesinde bulundu.