CHP'den Bahçeli'ye: FETÖ önergesini siz verin

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasıyla ilgili önergeye "CHP'ye güvenmiyorum" diyerek karşı çıkan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi: "Eğer Sayın Bahçeli, Cumhur İttifakı içindeki ortağını daha güvenilir bularak FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili daha iyi bir önerge verecekse, isterlerse çekimser kalırız, bunu genel kurula indirmeyiz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'FETÖ'nün siyasi ayağının' araştırılması önergesine karşı çıkma nedeni olarak  "CHP'ye güvenmiyorum" demesi üzerine CHP "Siz önerge getirin" çağrısı yaptı.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak  düzenlediği basın toplantısında "Eğer Sayın Bahçeli, Cumhur İttifakı içindeki ortağı ile birlikte, onu daha güvenilir bularak FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili daha iyi bir önerge verecekse bunu genel kurula indirmeyiz. Meclis'te gerekli çoğunluğa sahipler. İsterlerse bizler çekimser de kalırız. Ama getirsinler şu önergeyi, görelim bakalım Cumhur İttifakı içinde birbirlerine olan bağlılıkları ne kadarmış. Samimiyseler bunu araştırsınlar" dedi.

Bahçeli, CHP'nin FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması için verdiği önerge üzerine MHP'nin düşüncesini sorması üzerine şunları söylemişti: "CHP'ye güvenimiz yoktur. CHP ile bu üslubu Atatürk'ten uzaklaşmış, HDP ile kucaklaşmış bir CHP'linin hiçbir teklifi ile iş birliği yapma niyetimiz de kabulümüz de yoktur."

'BİR DE BAKTIK ERDOĞAN ARABULUCULUĞA SOYUNMUŞ'

CHP Sözcüsü Öztrak, Libya konusundaki gelişmelerle ilgili ise şunları söyledi:  "Putin Türkiye'ye geldi, bir de baktık ki Erdoğan arabuluculuğa soyunmuş, bizim söylediğimiz yere gelmiş. Doğru noktaya gelebilmek için illa ki Putin'le görüşmek mi gerekiyordu? Akıl size Putin'den gelince sus pus kabul ediyorsunuz, biz muhalefet olarak aynı şeyleri söylediğimizde ağzınıza geleni söylüyorsunuz. Saray kibiri bırakıp muhalefetin sesini dinlese ülke karlı çıkar. Erdoğan'ın fır dönme siyaseti partisinin de başını döndürmeye başladı. Zavallılar dün ak dediklerine, bugün kara demek zorunda kalıyorlar. Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Öztrak şöyle devam etti; Kimin ne dediği, ne yaptığı belli değil. Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. İstikrar artacak denilerek millete dayatılan ucube tek adam rejiminde artık tutarlı tek bir söz yok."

'KANAL İSTANBUL İÇİN TEK KURUŞ ÖDEMEYECEĞİZ'

TÜBİTAK'ın Kanal İstanbul konusundaki ÇED raporu eleştirisini hatırlatan Öztrak, "TÜBİTAK'ın görüşünde elektronik imza da var ıslak imza da. TÜBİTAK kendi yazdığı görüşünü inkar etmek zorunda kaldı. Başına hayvanat bahçesinden yönetici atanan, şimdi de attığı imzanın arkasında duramayan bir kurum ülkemizin bilim ve teknoloji politikalarına nasıl yön verecek? İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul için yapılan harcamalar karşılığında tek bir kuruş ödemeyeceğiz. Bu projeye teklif verecek yandaş müteahhitler ve yandaş kurumlar hesaplarını şimdiden doğru düzgün yapsınlar"  dedi. (HABER MERKEZİ)