Ağıralioğlu: İbrahim Kalın'ın açıklamalarının çerçevesini beğendik

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, İran-ABD gerilimiyle ilgili olarak "Sinirleri çelikten bir diplomasiye ihtiyacımız var" dedi. Hükümetin diplomasiye öncelik verilmesine dair açıklamasını doğru bulduklarını belirten Ağıralioğlu, "İbrahim Kalın'ın açıklamalarının çerçevesini beğendik" diye konuştu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, İran-ABD gerginliğini değerlendirdi.

Anadolu Ajansı'ndan Esin Işık'a açıklama yapan Yavuz Ağıralioğlu, "provokasyona açık bir sürecin başladığı bölgede nüfuzu, inisiyatifi olan herkesin çatışmayı engelleyecek bir dil kullanması gerektiğini" söyledi.

Türkiye'nin hassas bir dil kullanma zorunluluğu bulunduğunu, çünkü bölgedeki her çatışmanın Türkiye'nin ödeyeceği bedeli artırdığını belirten Ağıralioğlu, "O nedenle Türkiye müzakere ve diplomasiyi etkin hale getirecek çatışmayı sonlandırma istikametinde irade beyan etmeli. Çok hassas, müzakere ve diplomasiyi önceleyen bir siyasi süreç bizi bekliyor. Sinirleri çelikten bir diplomasiye ihtiyacımız var" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Irak'a gideceğini hatırlatan Ağıralioğlu, "Dün İbrahim Kalın'ın açıklamalarının çerçevesini beğendik. Diplomasiyi ve müzakereyi öne alan bir öncelikle hareket edeceğimizi beyan ettiler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti için doğru iradenin bu olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

"Dünyaya istikrar, demokrasi getireceğiz diye gidilmiş hiçbir yerde sağlanabilmiş bir huzur yok" diyen Ağıralioğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bunu görmesi lazım. Bunun bize ders olması lazım. Bölgedeki gücümüzü, diplomasi kapasitemizi ona göre kullanmamız lazım. Bundan sonra özellikle Orta Doğu'da bir iç çatışmanın unsuru haline geldiğimiz hiçbir alan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kazanma imkanı olan alan değildir. Bunu görmemiz lazım" ifadelerini kullandı.