Çelik: Süleymani'nin öldürülmesi Orta Doğu'daki denklemi etkileyecek

İranlı general Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesini değerlendiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Orta Doğu coğrafyasındaki ve uluslararası ilişkiler denklemini doğrudan etkileyecek sonuçlar doğurdu" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısı düzenledi.

Irak'taki askeri harekatta hayatını kaybeden sözleşmeli er Berkay Işık'ın cenazesi töreni cemevinde yapıldığı için devlet görevlilerinin katılmadığı iddiasına tepki gösteren Ömer Çelik, "Neredeyse nefret suçu işlenerek bir şehidimizin üzerinden yapılan yalan haber yapılmıştır. Devletimiz şehidimizi son yolculuğuna uğurlamıştır. Bütün şehitlerimize devlet olarak aynı tören uygulanmaktadır" dedi.

Kadına yönelik şiddete karşı eylem planı hazırlandığını aktaran Çelik, "Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet ve İçişleri Bakanlığı 75 maddelik eylem planı ortaya koydular. Bütün taraflarla görüşerek, devlet içerisinde kurumların görüşler alınarak bu noktada ortaya konulmuş eylem planıdır bu. Diyanet İşler Başkanlığı da burada rol üstleniyor. Parti olarak bu eylem planlarını desteklediğimizi belirtirim" diye konuştu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesini değerlendiren Çelik, şöyle devam etti:

"Kasım Süleymani'nin suikast sonucunda öldürülmesi Orta Doğu coğrafyasındaki ve uluslararası ilişkiler denklemini doğrudan etkileyecek sonuçlar doğurdu. Bu eylemden sonra İran'ın nükleer anlaşmadan tamamen çekildiğini duyurması, bu eylemin sadece bölgeyi değil dünyayı da nasıl etkileyeceğini göstermesi açısından sembol bir gelişme olmuştur. Irak'ın, bölgemizin, dünyanın güvenliği ve istikrarı açısından olumsuz sonuçlar doğuracak gelişmeler tetiklenmiştir. Saldırıyla yeni birtakım şiddet oluşumlarını önümüze getirebilecek safhaya geçildiği görülmektedir. Cumhurbaşkanımızın itidal çağrısı önemlidir"

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne destek amacıyla ülkeye gidecek Türk askerlerin eğitim çalışmaları yapacağını belirten Çelik, "Libya'daki Saraç hükümeti BM kararına dayanan meşru hükümettir. Meşru yapıyı korumak ve hukuk içerisinde hareket etmek isteyen unsurlara Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından eğitim verilecektir. Ateşkesin ve istikrarın sağlanması için hem diplomasideki hem de sahadaki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)