Duvar Arkası: Davutoğlu aslında Tiktok'u reddetmiş

Ahmet Davutoğlu'nun TikTok macerası... Devlet Bahçeli sonunda 'tam zamanlı' mesaiye başlıyor... AK Partili vekilden kriz itirafı... Libya tezkere görüşülürken TBMM Başkanı Şentop, AK Partili bakanı nasıl susturdu? Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

DAVUTOĞLU’NU TİKTOK İÇİN GENÇLER İKNA ETTİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı, eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, komik videoların yayınlandığı sosyal paylaşım sitesi TikTok’ta hesap açması geçen hafta çok konuşuldu. Davutoğlu’nun bu kararını destekleyenler kadar eleştirenler de oldu. Birbirinden farklı yorumlara neden olan bu kararı Davutoğlu’nun da kolay almadığını öğrendik. Duyduğumuza göre Davutoğlu bu öneriye ilk etapta mesafeli yaklaştı ve 'siyasi bir kişilik olarak çok uygun düşmeyeceğini belirterek' reddetti. Ancak bu ret kararına karşın yeni partinin genç yönetici kadroları vazgeçmedi. Genç partililer, “Gençlere ulaşmak için burada olmalıyız” diyerek sonunda Davutoğlu’nu ikna etti ve hesaba onay verildi. Davutoğlu ilk paylaştığı videoda, “Gençlik nerede dedim? 'TikTok'ta' dediler. Biz de geldik. Gençlik nerede, biz oradayız" diyen Davutoğlu’nun nasıl yeni videolar paylaşacağı merak konusu.

Ahmet Davutoğlu'ndan gençlik açılımı: TikTok'a üye olduAhmet Davutoğlu'ndan gençlik açılımı: TikTok'a üye oldu

DEVLET BAHÇELİ TAM MESAİYE BAŞLIYOR

Sağlık sorunları nedeniyle uzun süre Meclis çalışmalarına katılamayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tempo artırmaya hazırlanıyor. Dinlenme sürecinin ardından aralık ayı başındaki bütçe görüşmelerinin Meclis Genel Kurulu’ndaki açılış ve kapanış oturumlarını başından sonuna takip eden Bahçeli, Libya tezkeresi görüşmelerini de yine Genel Kurul’dan izledi. Bahçeli yeni yılla birlikte daha yoğun bir mesaiye girecek. 10-12 Ocak tarihlerinde partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarının katılacağı 3 günlük kampa başkanlık edecek olan Bahçeli, MHP'nin 2020 yol haritasına şekil verecek. Bahçeli’nin bu kampın ardından 14 Ocak’ta da partisinin grup toplantısında kürsüye çıkıp, bu yasama yılındaki ilk konuşmasını yapması bekleniyor. Ocak ayının son haftasında gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile buluşması planlanan Bahçeli’nin mart ayı başında da belediye başkanları ile ayrı bir kamp yapması bekleniyor.

AK PARTİ’DEN KRİZ İTİRAFI: İŞ TAKİPÇİLERİ ARTTI

AK Partili yönetici ve milletvekilleri her ne kadar kamuoyuna dönük açıklamalarında ekonomik sorunları “kriz” olarak nitelendirmese de kriz mağdurlarıyla en çok yine onlar karşı karşıya geliyor. AK Partili milletvekilleri Meclis’teki odalarında hak ediş ödemelerini alamayan ya da çeşitli zorluklar nedeniyle borç ertelemesi isteyen, destek ya da teşvik arayanların akınına uğruyor. AK Partililer için bu ziyaretler ne yeni ne de ilk ama bir AK Partili siyasetçi, “Acı olan iş takipçileri arttı” diyor. Milletvekillerinin odasının bulunduğu halkla ilişkiler binasında bu şekilde birçok kişinin dolaştığını anlatan milletvekili, “Ziyarete geliyor, daha sonra 'ufak bir işimiz' var diyerek bizden yaşadığı sorun ya da taleple ilgili yetkililere telefon açmamızı istiyor. Bu şekilde iş takibini yaptığı kişiden komisyon alan o kadar çok kişi türedi, çok yaygınlaştı” diye anlatıyor.

ESKİ BAKAN 'GELENEK' DEDİ, MECLİS BAŞKANI AFFETMEDİ

Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerde kürsüdeki konuşmacıya laf atmak, sataşmak neredeyse bir 'gelenek'tir. Öyle ki Meclis’te “sataşmacı milletvekili” listesi yapmak mümkün. Bu listede ilk ona giren milletvekilleri sıralandığında eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da liderliğe oynayabilecek siyasetçiler arasında yer alır. Libya tezkeresinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda da Bak, “sataşmacı milletvekili” tanımlamasının hakkını verdi. Tezkereye 'hayır' diyeceğini açıklayan Saadet Partisi Milletvekili Abdülkadir Karaduman’ın konuşması sırasında, “Sana helal olsun. Arkasına düştüler Saadet Partisi'nin, eyyamcı muhalefet yaptılar, şimdi alkışlıyorlar. Bravo!”, “Bravo sana! Yakışanı yaptın”, “Bravo sana!” diye laf atan Bak’ı Genel Kurulu yöneten Meclis Başkanı Mustafa Şentop, “Sayın Aşkın Bak, söz vermedim sana. İç Tüzük öyle diyor 'Söz almadan konuşamaz' diyor” sözleriyle uyardı. Bak ise Meclis Başkanının bu uyarısı üzerine, “Sayın Başkanım, ritüeller var efendim, laf atmak bir sanattır, lütfen yani…” diyerek kendisini savundu ama Şentop’un buna yanıtı, “Lütfen, dışarıda konuşun” oldu. Bak da sonrasındaki konuşmalarda laf atmadı.