Oktay: Libya’da saldırgan tutumlarını sürdürenler gerekli mesajı alırlar

Libya tezkeresinin kabulünün ardından açıklama yapan Fuat Oktay, "Umuyorum ki tezkerenin kabulü ile Libya’da saldırgan tutumlarını sürdürenler gerekli mesajı alırlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Libya'ya asker gönderilmesine dair tezkerenin TBMM'de kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından açıklama yaptı.

"TBMM’de kabul edilen #LibyaTezkeresi ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olsun" diyen Oktay, "Hükümetimiz Doğu Akdeniz’deki her bir adımını detaylı çalışılmış belirli bir strateji ve plan dahilinde atmaktadır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den askeri destek isteyen Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Birleşmiş Milletler tarafından tanındığını ve meşru olduğunu belirten Oktay, şöyle devam etti:

"Libya Tezkeresi ile bölgede oynanan oyunları bozmaya, ülkemizin hak ve menfaatlerini korumaya devam edeceğiz. Libya’nın toprak bütünlüğünü savunan Türkiye’nin amacı BM nezdindeki meşru hükümetin çağrısına destek vermek ve bölge barışına hizmet etmektir. Umuyorum ki tezkerenin kabulü ile Libya’da saldırgan tutumlarını sürdürenler gerekli mesajı alırlar." (HABER MERKEZİ)