Murat Yetkin: Çölaşan'a 'FETÖ’cü' diyen yargı adalet mi dağıtıyor?

Gazeteci Murat Yetkin, İstanbul 37'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin son kararını eleştirerek "Çölaşan ve Doğru’ya 'FETÖ’cü' diyen yargı adalet mi dağıtıyor?" dedi. Yazısında adalet sistemini eleştiren Yetkin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün şeyh eli öpmesini de hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, kişisel internet sitesinde yayınladığı yazısında, Emin Çölaşan ve Necati Doğru'ya 'FETÖ'den hapis cezası verilmesini eleştirdi. Mehmet Barlas'ın karardan sonra 'sıra bana gelirse' endişesiyle yazdığını ve sıranın her an herkese gelebileceğini ifade eden Yetkin, Çölaşan ve Doğru'yu mahkum eden mahkemenin geçmişini de hatırlattı.

Çölaşan ve Doğru'ya hapis cezası veren İstanbul 37'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin geçmişte Canan Kaftancıoğlu, Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder, Murat Aksoy ve müzisyen Atilla Taş gibi isimler hakkında hapis ya da tutuklama kararı aldığını hatırlatan Murat Yetkin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün el öpme görüntülerine de değindi.

Gül'ün Suriye merkezli Haznevî tarikatı şeyhi Muta el-Haznevî’nin elini öpme hareketi yaptığı görüntülere karşılık verdiği cevabın "O tarihte milletvekili değilim" olduğunu hatırlatan Yetkin, o dönemde cemaat-iktidar kopmasının tam yaşanmadığını belirtti. Gazetecilere verilen cezayı eleştiren Yetkin yazısını şöyle tamamladı:

"Emin Çölaşan ve Necati Doğru gibi isimler ise o zaman Gülen ve örgütlenmesini eleştirdikleri için hedefteydiler. Şimdi ise aynı nedenden dolayı hapsedilecekler, ceza onanırsa. Adalet dağıtması beklenen yargı adına övünülecek bir tablo değil.

Bu gelişmeler biriktikçe bundan 9 asır önce yaşamış Nizâmi Gencevî’nin, yani Azerbaycanlı şair Genceli Nizâmi’nin, İskendernâme eserindeki o müthiş beyti geliyor aklıma.

Dünyaya fâtih olmaz zulüm ile rezalet,

Yeryüzünün fâtihi adalettir, adalet!"

YAZININ TAMAMI