Oğuzhan Müftüoğlu ve Ufuk Uras arasında 'sol' tartışması

Oğuzhan Müftüoğlu'nun SOL Parti ile ilgili değerlendirmeleri sırasında yaptığı açıklamaya Ufuk Uras sosyal medyada yanıt verdi. Uras, Müftüoğlu'nun 'tarihin çöplüğüne gittiler' sözleri için, 'tarihin çöp tenekesine örgütlerini yollayanlar, çöplük eşeleme meşgalelerinde sadece kendilerini bulduklarının bile farkında değiller' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ÖDP'nin SOL Parti adını alması ve bundan sonraki hedeflere ilişkin Birgün gazetesine bir röportaj veren Oğuzhan Müftüoğlu'na ÖDP eski Genel Başkanı Ufuk Uras'tan yanıt geldi.

Oğuzhan Müftüoğlu, ÖDP’de yaşanan değişimi anlattığı söyleşide ÖDP’ye karşı haksız suçlamalar yapılabildiğini ancak 'tarihin haklılıklarını ortaya çıkardığını' belirtti. Müftüoğlu bu sırada, isim vermeden, “Başta yetmez ama evetçiler olmak üzere, AKP değirmenine su taşıyanlar, iktidar gücünü sermaye medyasını arkalarına alarak, Taraf ve Zaman sayfalarından devrimcilere saldırmayı marifet sayanlar tarihin çöplüğüne gittiler...” dedi.

Bu sözlere yanıt yine isim vermeden Ufuk Uras'tan geldi. Uras Twitter'da yaptığı açıklamada şunları yazdı: “Dün ve bugünü yüzlerine gözlerine bulaştırıp bir şey yapamayanlar, yarın neyi/nasıl yapacaklar, üstelik aynı sorumlu kadroyla. Kendi deyişleriyle ‘tarihin çöp tenekesi’ne örgütlerini yollayanlar, çöplük eşeleme meşgalelerinde sadece kendilerini bulduklarının bile farkında değiller. Siyasi partilerde her şeyi bildiği varsayılan, elinde olta, muz politikalarıyla günlerini geçirenlerin ellerinden oltaları alınmadıkça, bu fasit daireden kurtuluş zor.”

ÖDP'DE BİRLİKTE ÇALIŞMIŞLARDI

Oğuzhan Müftüoğlu, öğrencilik yıllarında Dev-Genç'e katılarak THKP-C saflarında mücadele etti. Daha sonra yaptığı çalışmalar sebebiyle tutuklanarak hapis cezasına çarptırıldı. 1974 yılında çıkartılan genel af yasası ile de serbest bırakıldı. Bu dönemde Devrimci Yol hareketinin kuruluşuna katıldı. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında da sanık olarak yargılandı. 11 yıllık hapis cezasının ardından da 1991 senesinde tahliye oldu. Öte yandan Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Müftüoğlu, Birgün gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor.

ÖDP'nin kurucu Genel Başkanı olan Ufuk Uras 17 Haziran 2009'da partisinden istifa ederek Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin kuruluşuna katıldı. Daha sonra Demokratik Toplum Partisi'nin 19 kişiye düşüp TBMM'de grupsuz kalmasının ardından, 'Kürt sorununun parlamentoda çözülmesi gerektiğini söyleyerek' bu partiye geçti. Uras, Yeşiller ile Sol Gelecek Partisi'nin oluşum çalışmalarında da yer almıştı. (HABER MERKEZİ)