Yavaş’tan Sinan Aygün’e suç duyurusu: Mal varlığına tedbir talebi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski CHP'li milletvekili Sinan Aygün hakkında ‘Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütüne Yardım Etmek’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Aygün’ün FETÖ firarisi Ömer Akgül ve ağabeyi Mehmet Akgül ile ticari ilişkilerini gösteren belgeleri delil olarak gösteren Yavaş, Aygün’ün mal varlığına tedbir konulmasını talep etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Aygün hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına ‘Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütüne Yardım Etmek’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. FETÖ firarisi Ömer Akgül ve ağabeyi Mehmet Akgül ile Sinan Aygün arasındaki ticari ilişkiye dikkat çekildi. Bu doğrultuda, ticaret sicili gazetesi, belediye meclis kararları ve dilekçe ile sunulan belgeler delil olarak gösterildi.

'AYGÜN, FETÖ’YE FİNANSMAN SAĞLADI'

6 sayfalık suç duyurusu metninde Sinan Aygün’ün ticari ilişkileri şu ifadeler ile anlatıldı:

“FETÖ'nün Ankara'daki en büyük finansörü firari terörist Ömer Akgül’ün ticari ortaklıkları ve Ankara Büyükşehir Belediyesince geçmiş dönemde yapılan imar artışlarından elde ettiği imar rantları savcılık makamınca soruşturulduğunda FETÖ'nün finansmanında Ankara'da elde edilen imar rantının ne kadar büyük ve önemli bir rol oynadığı ortaya çıkabilecektir. Firari terörist Ömer Akgül’ün bu imar rantını elde ederken yaptığı ticari ortaklıklar ve bunların akıbetleri derinlemesine araştırıldığında FETÖ'nün finansmanının Ankara ayağı ve buna ortaklık eden suç ortaklarının ortaya çıkarılması mümkündür. Bu bağlamda firari terörist Ömer Akgül’ün şüpheli Sinan Aygün’le kurduğu ticari ortaklıklar ve belediyece sağlanan imar artışlarıyla elde ettikleri ölçüsüz rantın boyutlarının FETÖ finansmanında nasıl kullanıldığının savcılık makamınca araştırılarak ortaya çıkarılmasına dönük olarak suç duyurusunu yapma gereği duyulmaktadır. Şüpheli Sinan Aygün, ortağı olduğu Alan Taahhüt İnşaat AŞ’ye ait parsel üzerinden hain terör örgütü FETÖ'ye finansman sağlamış olup bu yolla hain terör örgütüne finansman sağlayarak ‘Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanun'a muhalefet ve TCK M.220/7'de öngörülen 'Terör Örgütüne Yardım Etmek' suçlarını işlemiştir” denildi.

'ŞİRKET ÜZERİNDEN 100 MİLYONLUK RANT' 

Sinan Aygün’ün, FETÖ yöneticiliğinden aranan ve darbe girişimi sonrası malvarlığına el konulan firari Ömer Akgül’ün ağabeyi Mehmet Akgül ile birlikte Alan Taahhüt İnşaat AŞ’nin ortağı olduğu belirtilerek, “FETÖ yöneticisi Ömer Akgül’ün şirketteki hisselerini gizlemek amacıyla Sinan Aygün'ün de içinde bulunduğu diğer hissedarlar arasında dağıtarak gizleme amacıyla silsile şeklinde şirket isim değişikliklerine gidilerek FETÖ'nün finansmanı perdelenmeye çalışılmıştır. 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra FETÖ yöneticisi firari Ömer Akgül’ün de yurt dışına kaçtığı bilinmektedir. Sinan Aygün, FETÖ üyesi gizli ortağına ait olan hisseleri devralarak örgütün ticari faaliyetlerinin devamını sağlamış, bu suça ortak olmuştur” ifadelerine yer verildi.

Suç duyurusu metninde Sinan Aygün ile firari Ömer Akgül arasındaki ticari ilişki, ticari sicil gazetesinden verilen örneklerle ile anlatıldı, bahsi geçen şirketin 100 milyon liralık rant elde ettiği iddia edildi.

AYGÜN’ÜN MAL VARLIĞINA TEDBİR TALEBİ

"Terör örgütüne fon sağlayan kişinin, daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırıldığı" belirtilen suç duyurusunda, Sinan Aygün hakkında soruşturma yürütülüp kamu davası açılması, soruşturmanın sonucunun akamete uğramasını engellemek için, "terörizmin finansmanında kullanıldığı" iddia edilen mal varlığı üzerinde, ihtiyati tedbir dahil gerekli tüm hukuki önlemlerin alınması talep edildi.

YAVAŞ'TAN AYGÜN TWEETİ

Öte yanan Sinan Aygün'ün basın toplantısında bir gazetecinin yönelttiği, "25 milyon lirayı ceplerine atmak için mi istediler?" sorusuna, "Hayır, öyle bir şey yoktur. Şöyle dediler; Okulun bedeli 25 milyon tutuyor..." yanıtını vermesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından, "Hakikat, yalana, iftiraya ve harama işte böyle diz çöktürür... Doğrular ise sadece Hakkın önünde eğilirler..." açıklaması yaptı...

(DUVAR)