Dışişleri Bakanlığı: Cemal Kaşıkçı davasındaki karar beklentileri karşılamaktan uzak

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy tarafından yapılan açıklamada, Kaşıkçı cinayeti hakkında açılan davadan çıkan karara ilişkin, 'adaletin tecellisine yönelik beklentilerini karşılamaktan uzak' denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'da Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında açılan davada Suud el Kahtani serbest bırakılması ve  beş kişiye idam cezası verilmesi hakkında Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Kaşıkçı cinayetine ilişkin Suudi mahkemesi tarafından alınan karar hakkındaki soruya verdiği yazılı cevapta, "Karar, gerek ülkemizin gerek uluslararası toplumun bu cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılmasına ve adaletin tecellisine yönelik beklentilerini karşılamaktan uzak" değerlendirmesinde bulundu.

'ADLİ İŞ BİRLİĞİ BEKLENTİMİZİ YİNELİYORUZ'

Kaşıkçı'nın bedeninin akıbeti, cinayetin azmettiricilerinin ve varsa yerel iş birlikçilerinin tespiti gibi önemli hususların karanlıkta kalmasının, adaletin tecellisi ve hesap verebilirlik ilkesi bakımından temel bir eksiklik olduğunu belirten Aksoy, şunları kaydetti: "Ülkemiz topraklarında işlenen bu cinayetin aydınlatılması ve tüm sorumluları ile azmettiricilerinin belirlenerek cezalandırılması sadece hukuki değil, aynı zamanda vicdani bir sorumluluk ve yükümlülüktür. Bu vesileyle, Suudi makamlarından adli iş birliği beklentimizi yineliyoruz." (ANKARA/AA)

Suudi Arabistan'daki Cemal Kaşıkçı davasında beş kişiye idam cezasıSuudi Arabistan'daki Cemal Kaşıkçı davasında beş kişiye idam cezası