CHP'den 'parsel parsel' hatırlatması: O dönem müfettişler hiç ortaya çıkmadı

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Melih Gökçek hakkında Bülent Arınç'ın "Ankara'yı parsel parsel satmış" dediğini hatırlattı. Öztrak, "O dönem bu müfettişler hiç ortaya çıkmadı. Ama şimdi bizim Büyükşehir Belediye Başkanı'mızın suçlanması neticesinde apar topar harekete geçiyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Merkez Yönetmi Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile eski CHP milletvekili Sinan Aygün arasındaki rüşvet tartışmasına değindi.

Sözcü Öztrak, İçişleri Bakanlığı'nın iddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirmesi konusunda konuşurken Bülent Arınç'ın Melih Gökçek ile ilgili sözlerini hatırlattı: "Hatırlayacaksınız, mevcut iktidarın bundan önceki Başbakan Yardımcısı, Meclis Başkanı o dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nı Ankara'yı parsel parsel satmakla suçlamıştı. Hiçbir soruşturma başlatılmamıştı. O dönem bu müfettişler hiç ortaya çıkmadı. Ama şimdi bizim Büyükşehir Belediye Başkanı'mızın suçlanması neticesinde apar topar harekete geçiyorlar. Bu hassasiyeti keşke bundan önceki başkan için de gösterselerdi."

'MÜZİK DEĞİŞTİ, DANS DA DEĞİŞECEK'

Sinan Aygün'ün açıklamaları ile ilgili ise Öztrak, "Bu konuda hem parti hukuku bakımından hem genel hukuk bakımından süreç yürümektedir. Bu mesele artık bizim için noktalanmıştır. Bundan sonra hukuk konuşacaktır. Artık bu ülkenin belli başlı büyükşehirlerinde müzik değişmiştir, dans da değişecektir. Rant lobileri büyükşehirlerimizde cirit atamayacaktır" ifadelerini kullandı.

TRT'DEKİ ALT YAZI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Öztrak, bu sabah TRT 1'de 'CHP neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor?' şeklinde alt yazı geçtiğini ve bütün program boyunca da devam ettiğini belirterek şunları söyledi: "Beyler bu nereden çıktı? Nereden çıkardınız bunu sayın TRT yönetimi? Bu mudur sizin tarafsızlığınız? Yasalara uymaması nedeniyle TRT hakkında gerekli suç duyurusunda bulunacağız; ama yetmez TRT’yi de yayıncılık etiği ile ilgili tüm kurullara da şikayet edeceğiz. İktidara tavsiyemiz bıraksınlar bu TRT yayınlarını ya da çıkıp çıkıp CHP’nin tek parti dönemindeki icraatlarından hesap sormayı. Bugün ülke olarak karşı karşıya kalınan sorunlara çözüm bulmak için önce bir kendi şapkalarını önlerine koysunlar. Hataları açık yüreklilikle kabul edip, samimiyetle çözüm arasınlar."

BİNALİ YILDIRIM'A SİMİT SARAYI ELEŞTİRİSİ

CHP Sözcüsü Öztrak, Simit Sarayı logolu uçakla yolculuk ettiğine dair fotoğrafı yayınlanan Binali Yıldırım hakkında ise "Simit Sarayı’nın satın almış olduğu uçakta Sayın Yıldırım’ı görünce menfaat işinin bitmediğini anlamış olduk" dedi.

NE OLMUŞTU?

Sinan Aygün, Mansur Yavaş ve ekibinin, TMMOB lehine çıkan mahkeme kararını bir üst mahkemeye taşımak karşılığında kendisinden 25 milyon TL rüşvet istediğini iddia ederek Mansur Yavaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin üç üyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Yavaş ise "Bir kumpasın peşindeler, seçim öncesi yaşadık bunları. Parsel parsel Ankara'yı satanların hepsinden hesap soracağım" demşti. Ayrıca Yavaş, bugün Aygün Hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na, "Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütüne Yardım Etmek" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

Sinan Aygün: 25 milyon TL'yi okul için istedilerSinan Aygün: 25 milyon TL'yi okul için istediler

Yavaş’tan Sinan Aygün’e suç duyurusu: Mal varlığına tedbir talebiYavaş’tan Sinan Aygün’e suç duyurusu: Mal varlığına tedbir talebi