Murat Yetkin: Erdoğan sıkıştırdıkça CHP’li belediyeler yükseliyor

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li belediyeleri sıkıştırdığını ve bunun da söz konusu belediyelere yaradığını ifade etti. Yetkin, CHP'li belediye başkanlarının memnuniyet anketlerinde puanlarını yükselttiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin kişisel internet sitesinde yayınladığı yazısında, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'ye geçen yönetimlere değindi. Kamu bankalarının Ankara, İstanbul, Adana, Mersin ve İzmir büyükşehir belediyelerine kredi vermediğini aktaran Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li belediyeleri sıkıştırmasının CHP'li belediyelere yaradığını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere birçok CHP'li belediye başkanının oy oranını yükselttiğini ifade eden Yetkin, Abdülkadir Selvi’nin bu anket sonuçlarını köşesinde başka bir başlık altında vermek durumunda kaldığını da yazdı. Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Erdoğan bir zamanlar Ece Ayhan’ın bir şiirinden alınan “Velhasıl onlar vurdu, bir büyüdük” dizesini kullanırdı. Şimdi aynı benzetmenin CHP’li belediyeler için geçerli olduğu, Erdoğan sıkıştırdıkça, CHP’li belediyelerin yükseldiği, seçmenin neyin ne olduğunu gördüğü anlaşılıyor."

YAZININ TAMAMI