CHP'den Meclis'te kesintisiz protesto

Dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı afiş ve dövizlerle protesto eden CHP milletvekilleri bugün de Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ı ellerinde tren kazalarının fotoğraflarıyla karşıladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2020 yılı bütçesi görüşülüyor. Bakan Cahit Turhan toplantı salonuna gelmeden önce CHP milletvekilleri tren kazaları ile ilgili fotoğraflarla bakanı beklemeye başladı.

Yaşanan tren kazalarının sorumlularının yargılanması gerektiğini belirten CHP'lilere AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar "Her gün istismar siyaseti yapıyorlar, bir gün intiharla ilgili, bir gün Allah'ın rahmetine kavuşmuş vatandaşlarımızla ilgili. Kazalar her yerde oluyor" diye yanıt verdi. CHP'liler, Yaşar Kırkpınar'a tepki gösterdi.

Türkiye'de 1945'ten bu yana yaşanan büyük kazalarda 400'den fazla kişi hayatını kaybederken 800'den fazla vatandaş da yaralandı. Son yıllarda yaşanan kazaların bilançoları şöyle:

22 Temmuz 2004: İstanbul-Ankara seferini yapan Yakup Kadri Karaosmanoğlu Ekspresi, Sakarya Pamukova Mekece yakınlarında kaza yaptı. 41 ölü, 89 yaralı.

11 Ağustos 2004:  Tavşancıl’da iki yolcu treni çarpıştı: 8 ölü, 88 yaralı

Paylan'dan komisyon toplantısında bakana Oğuz Arda mesajıPaylan'dan komisyon toplantısında bakana Oğuz Arda mesajı

6 Temmuz 2015: Sivas’ın Kangal ilçesi yakınlarında 2 yük treninin çarpışması sonucu yaşanan kazada 1 makinist öldü, 1 makinist ise yaralandı.

6 Mayıs 2017: Ankara-Kırıkkale hattında ilaçlama yapan trenin vagonu devrildi. Vagonun altında kalan işçilerden biri yaşamını yitirdi, 3 işçi yaralandı.

4 Ağustos 2017: Elazığ’da yük treni devrildi: 2 makinist yaşamını yitirdi

ÇORLU’DA 25 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

8 Temmuz 2018: Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında yolcu treni devrildi. 25 kişi hayatını kaybetti.

13 Aralık 2018: Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, kılavuz trene çarparak kaza yaptı, 4 kişi ölürken 43 kişi de yaralandı.

CHP milletvekilleri dün de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı ellerinde taşıdıkları dövizlerle protesto etmişti. (HABER MERKEZİ)

CHP'lilerden Albayrak'a 'çok önemli' protestoCHP'lilerden Albayrak'a 'çok önemli' protesto