Erdoğan: 'CHP'nin genel başkanı kim olacak', bununla mı uğraşacağım

İzmir'in Kiraz ilçesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki askeri harekatın ardından ABD'nin YPG'ye gönderdiği silahların depolandığı yerleri bulduklarını söyledi. Erdoğan, "Bir yerlerden bunlara gelen silahlar vardı, 32-33 bin TIR ve bunları depoladıkları yerleri bulduk ve onları da oradan şimdi topluyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili belediyenin yönettiği Kiraz ilçesine destek vermediğini söyledi. Kiraz Belediyesi önünde konuşma yapan Erdoğan, "Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki pek çok projeyi bakanlıklarımızın üstlenmesini temin ederek, İzmir halkının hizmetlerden mahrum kalmamasını sağladık. Ama gel gör ki İzmir Büyükşehir, Kiraz'a destek vermiyor ama biz Kiraz'ı yalnız bırakmadık, bırakmayacağız" dedi.

ABD'nin YPG'ye silah yardımı yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurmak istediler, kurabildiler mi? Bir yerlerden bunlara gelen silahlar vardı, 32-33 bin TIR ve bunları depoladıkları yerleri bulduk ve onları da oradan şimdi topluyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Kiraz Belediyesi'nin düzenlediği yemeğe katılan Erdoğan, bir siyasetiye CHP Genel Başkanı olabilmesi için destek teklif ettiği iddiasına tepki gösterdi. Erdoğan, "Yani Tayyip Erdoğan'ın işi gücü yok da 'CHP'nin genel başkanı kim olacak', bununla mı uğraşacağım" ifadelerini kullandı.

'İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Kiraz ilçesinde belediye binası önünde toplananlara hitap etti.

Kiraz'a tarım ve hayvancılıkta son 17 yılda 220 milyon lira hibe verildiğini Erdoğan, "Tarımsal hasılada 2,5 kat artışla 824 milyon Türk Lirası buraya aktarmış bulunuyoruz. Genç çiftçi noktasında 79 projeyle 2 milyon 370 bin Türk lirası yine Kiraz ilçemize aktardık. Kırsal kalkınma noktasında hibede 4 milyon Türk lirası aktarmış bulunuyoruz" dedi.

Kiraz'da jeotermal enerji kaynaklarının kullanımı için çalışmaların başladığını belirten Erdoğan, "Sizlere bu akşam buradan bir müjdem olacak; o da Kiraz ilçemizde jeotermal kaynakların değerlendirilmesi amacıyla bir çalışma yapılması talimatını verdim. Yeterli alan, sıcaklık ve debide jeotermal enerji kaynağı bulduğumuz takdirde tarıma dayalı jeotermal enerji ile ısıtmalı ihtisas organize sanayi bölgesini de kuracağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan 'bir CHP'li' ile görüştüğünü yalanladı: Bay Kemal ispatlasınErdoğan 'bir CHP'li' ile görüştüğünü yalanladı: Bay Kemal ispatlasın

'İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KİRAZ'A DESTEK VERMİYOR'

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kiraz'a destek vermediğini söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yatırımlarla nasıl ki İzmir'i geliştirip büyüttüysek inşallah Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki pek çok projeyi bakanlıklarımızın üstlenmesini temin ederek, İzmir halkının hizmetlerden mahrum kalmamasını sağladık. Çünkü biz İzmir'i seviyoruz, İzmirlileri seviyoruz. Ama gel gör ki İzmir Büyükşehir, Kiraz'ı sevmiyor, Kiraz'a destek vermiyor ve Kiraz kendi hamuruyla yoğuruluyor ama biz Kiraz'ı yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Bütün bu adımları atarken bundan sonraki süreçte de az önce müjdeleri size verdim ama unutmayın hiçbir zaman biz Kiraz'dan ayrı kalmayacağız, Kiraz'ı da yalnız bırakmayacağız."

Suriye'nin kuzeydoğusuna yapılan Barış Pınarı Harekatı'nı hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurmak istediler, kurabildiler mi? Şu anda bir yerlerden bunlara gelen silahlar vardı, 32-33 bin TIR ve bunları depoladıkları yerleri bulduk ve onları da oradan şimdi topluyoruz" diye konuştu.

'YILLARCA, YALANLA BU ŞEHRİ ESİR ALDILAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasının ardından Kiraz Belediyesi tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde düzenlenen yemeğe katıldı.

Yemekte yaptığı konuşmada CHP'yi eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

"İzmir'in ülkemizin üretiminde ve ihracatında, istihdamında halen olması gereken yere gelememesinin sebebi bu şehrin ufkunu karartan CHP zihniyetidir. İzmir'in başına gelmiş en büyük felaket CHP'dir. Yıllarca bu şehri, 'yaşam biçiminiz tehlikede' yalanıyla esir alanlara buradan soruyorum; AK Parti'nin 17 yıllık iktidarında hangi İzmirli yaşam biçiminden dolayı baskıya, zulme, tehdide maruz kalmıştır? Türkiye'nin hiçbir yerinde olmadığı gibi İzmir'de de böyle bir durum asla söz konusu değildir. İnşallah İzmir yakında bu istismarcılardan kurtulacak."

'BENLE PAZARLIĞA OTURAN KİMMİŞ ÇIKSIN AÇIKLASIN'

Beştepe'de görüştüğü bir siyasetçiye CHP Genel Başkanı olabilmesi için destek önerdiği iddiasına tepki gösteren Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Saraya gidenleri biliyorum" açıklamasını iftira olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu'na söz konusu CHP'linin adını açıklama çağrısı yapan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu zatın hezeyanlarını anlatırken, söyleyebileceğimiz en kibar ifadeleri kullanmaya çalışıyorum. İşte son zamanda maalesef bir iftira... Neymiş? 'Bir CHP'li benim makamıma gelmiş, 'CHP'ye genel başkan olabilirim' bunu benle müzakere etmeye gelmiş. Bir gazete de bir köşe yazarı bunu yazmış, oradan alıntı yapıyor. Eğer böyle bir şey olduysa ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum ama Bay Kemal Cumhuriyet Halk Partisi'nin başına bela olmaktan ayrılacak mı, ayrılmayacak mı? Benle CHP adına gelip de pazarlığa oturan kim? Çıksın açıklasın. Onu açıklayamam diyor. Peki o zaman nasıl böyle bir şey konuşabilirsin? Sıradan bir olay değil. Yani Tayyip Erdoğan'ın işi gücü yok da 'CHP'nin genel başkanı kim olacak', bununla mı uğraşacağım."

'KILIÇDAROĞLU, FAŞİZMİN EN İLKEL UYGULAMALARINI SERGİLİYOR'

Kılıçdaroğlu'nun "Bay Kemal olmak kolay değil" sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Gerçekten de Bay Kemal olmak kolay değil. Bunun için önce bürokrat olarak SSK'yı batıracaksın, Türkiye'nin en büyük kurumunu eşini dostunu doldurarak, erken emekliliğin önüne geçmeyerek, sağlık kurumlarını en rezil şekilde yöneterek, bütçesini çarçur ederek, mahvedeceksin. Ardından siyasete girecek, verdiğin her sözden dönecek, ettiğin her yemini yutacaksın. Kaset komplosuyla partin çalkalanırken önce aday olmayacağım diyecek ertesi gün adayın diyerek, ortaya çıkacaksın. Kumpasla düşürülen genel başkanının koltuğuna oturacak ve hemen diyet borcu ödemeye başlayacaksın. Ancak bu şekilde Bay Kemal olunabilir" şeklinde konuştu.

"Kendi genel başkanlığını korumak için şahsımın birilerine CHP Genel Başkanlığı teklif ettiği yalanını ortaya atacaksın" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demokratlığı kimseye bırakmayacaksın, ama her fırsatta faşizmin en ilkel uygulamalarını sergilemekten kaçınmayacaksın. Milletin değerlerine saygılı olma iddiasını elden bırakmayacaksın ama milletin değerlerine yönelik saldırılar karşısında ya suskun kalacak ya da yapılan terbiyesizlikleri savunacaksın çünkü başka türlü Bay Kemal olunamaz" ifadelerini kullandı. (İZMİR/AA)