CHP Sözcüsü Öztrak: Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li bir siyasetçiyle görüştüğü iddialarıyla partide bir kargaşa varmış görüntüsü verilmeye çalışıldığını öne süren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Bizi dizayn etmeye çalışma cüretinde kimse bulunmamalıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li bir siyasetçiyle görüştüğü iddialarının AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yalanlandığına dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından sonra yalanlama geldiğini belirten Öztrak, "Öyle gözüküyor ki uzunca bir süre bu meseleyi gündemde tutmak isteyen oyun bozuldu. Bu oyun gündemden düşmüş oldu" dedi.

'GÜNDEM İŞSİZLİK, PAHALILIK'

Öztrak, halkın gündeminde işsizlik, pahalılık ve yoksulluğun bulunduğunu, AK Parti'nin ise bunları unutturmak için CHP'nin içinde bir karmaşa varmış gibi göstermek üzere senaryo üretmeye çalıştığını iddia etti. Öztrak, "Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez. Bizi dizayn etmeye çalışma cüretinde de kimse bulunmamalıdır. Bizi dizayn edecek, partimize talimat verecek tek güç milletimiz, kurultay delegemizdir" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşan bir isim var mı ?" sorusunu ise Öztrak, "Ben herhangi bir isim telaffuz etmedim. Benim söylediğim şu; CHP'nin içine nifak sokma çabaları bu. Bu sabah yaptığı açıklama ile karşı tarafı açıklamaya zorlayan genel başkanımız bu nifak sokma çabalarının önüne geçmiştir" diye yanıtladı.

'ÖZKOÇ ÖZÜR DİLEMİŞOLAY TATLIYA BAĞLANMIŞTI"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, Meclis Genel Kurulu'ndaki bir tartışma sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik kullandığı ifadeler üzerine çıkan tartışmaya da değinen Öztrak, "Grup Başkanvekilimiz, AKP Grup Başkanvekilinden bu çerçevede özür dilemiş ve olay tatlıya bağlanmışken 'Bu iş özürle geçiştirilemez.' diyor. AKP Genel Başkanı ne yapmak istiyor. Erdoğan bu ülkede kuvvetler ayrılığı olduğunu daha önce kabul etmiyordu, bugün de ucube başkanlık sistemi çerçevesinde kuvvetler ayrılığını tanıdığı yok" dedi. (İZMİR/AA)

Kılıçdaroğlu: Saraya gidenleri biliyorumKılıçdaroğlu: Saraya gidenleri biliyorum

CHP'li ziyaretine Beştepe'den yalanlamaCHP'li ziyaretine Beştepe'den yalanlama