Saadet Partisi'nin başkanlık divanında 7 isim değişti
Saadet Partisi, kongresinin ardından yeni başkanlık divanını açıkladı. 18 kişilik başkanlık divanının yedisi yeni isimlerden oluştu.
ANKARA – Saadet Partisi (SAADET) Yedinci Olağan Kongresi’nde yeniden genel başkanlığa seçilen Temel Karamollaoğlu başkanlığında toplanan Genel İdare Kurulu (GİK), başkanlık divanını belirledi.
Saadet Partisi’nin yeni genel başkan yardımcılarından oluşan 18 kişilik başkanlık divanında büyük ölçüde değişiklik yapıldı. Başkanlık divanına yedi yeni isim dahil olurken dört kişininse görevleri değiştirildi.
Listede, Planlama ve Koordinasyon Başkanı Yılmaz Bayat, Tanıtma Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Dış İşleri Başkanı Mustafa Kaya, Genel Muhasebe ve Mali İşler Başkanı Şerafettin Kılıç ve Sosyal İşler Başkanı Fatih Aydın, Denetçiler Mustafa İriş ve Yaşar Canbay başkanlık divanında yerini koruyan isimler oldu.
Partinin Genel Sekreterliğini yapan Tacettin Çetinkaya’nın yerine Teşkilat Başkanlığından sorumlu genel başkan yardımcısı Mesut Doğan getirildi. Doğan’dan boşalan Teşkilat Başkanlığı koltuğuna ise daha önce Seçim İşleri Başkanı olarak görev yapan Hasan Bitmez oturdu. Mahalli İdareler Başkanı olarak görev yapan İlyas Tongüç, yenilenen listede denetçi olarak kendine yer buldu.
Saadet Partisi Başkanlık Divanı üyeleri şöyle:
- Genel Başkan: Temel Karamollaoğlu
- Teşkilat Başkanı: Hasan Bitmez
- Siyasi İşler Başkanı: Cafer Güneş (yeni)
- Planlama ve Koordinasyon Başkanı: Yılmaz Bayat
- Seçim İşleri Başkanı: Bülent Kaya (yeni)
- Tanıtma Başkanı: Ömer Faruk Yazıcı
- STK ve Halkla İlişkiler Başkanı: Atik Ağdağ (yeni)
- Eğitim Başkanı: Ersan Bilgin (yeni)
- Dış İlişkiler Başkanı: Mustafa Kaya
- Mahalli İdareler Başkanı: Mahmut Arıkan (yeni)
- Genel Muhasebe ve Mali İşler Başkanı: Şerafettin Kılıç
- Sosyal İşler Başkanı: Fatih Aydın
- Ekonomik İşler Başkanı: Sabri Tekir (yeni)
- Hukuki İşleri Başkanı: Hasan Hüseyin Uyar (yeni)
- Genel Sekreter: Mesut Doğan
- Denetçi–1: Mustafa İriş
- Denetçi-2: Yaşar Canbay
- Denetçi-3: İlyas Tongüç
POLİTİKA
[41d] HDP Ardahan İl Başkanı'ndan belediye meclis üyeleri için açıklama: İhraçlarına karar verdik.
[2s 33d] Meclis Genel Kurulu’nda HDP’nin Alevilere yönelik saldırıların araştırılması için verdiği önerge reddedildi. Görüşmelerde CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz arasında “Git”, “İt” gerginliği yaşandı.
[3s 16d] CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, SGK’nın AK Parti döneminden kalan alacakları tahsil etmek için CHP’li belediyelere icra gönderdiğini söyledi. Bu yolla CHP’li belediyelerin çalışamaz hale getirilmek istendiğini belirten Torun, “Biz başka ülkenin belediyesi değiliz. Bu adımlar siyasidir” dedi.
[5s 7d] Olçok ailesi adına yapılan yazılı açıklamada, Erol Olçok'un Nihal Olçok ile evliliğini 2013'te anlaşmalı boşanmayla sonlandırdığı ve boşanmanın 4 Eylül 2013 tarihli mahkeme kararıyla kesinleştiği kaydedildi. Aile Nihal Olçok'un açıklamaları nedeniyle artık bu soyadını kullanmamasını istedi.
[7s 17d] TBMM Başkanlığına, 4 milletvekilinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması için 9 yeni fezleke gönderildi.
[8s 9d] HDP'nin önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti içinden kopuşlarla ilgili soruya, "Durumu AKP’den bir kopuş olarak değerlendirmiyorum. AKP komple AKP’den ayrıldı. Geriye bir kişi ve onun etrafında kümelenmiş niteliksiz ve kabiliyetsiz rantiyeciler kaldı" yanıtın verdi. HDP için de 'artık iktidara yürümelidir' değerlendirmesinde bulundu.
[11s 36d] DTK Eşbaşkanı ve Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, onlarca DTK çalışanının tutuklu bulunduğunu vurgulayarak, “Faşizm dönemlerinde demokratik kurumların saldırıya ve baskılara maruz kalması yüzlerce örnekle sıralanabilir. İşte kongremizin yaşadıkları da tamamen faşizmin kurumsallaşması ile ilgili bir durumdur” dedi.
[11s 37d] AK Parti’den kopan siyasetçilerin yeni parti kurma sürecinde geri sayım başladı. Eski başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulacak partinin yaklaşık 130 kişiden oluşacak kurucular kurulu için, “İlk Meclis çeşitliliğini yansıtacak” yorumu yapılırken, eski bakan Ali Babacan öncülüğünde kurulacak partinin, üzerinde ittifak kurulacak bir parti olma hedefiyle yola çıktığı, yeni nesil siyaset tarzı ile çalışacağı ifade ediliyor.
[17s 33d] Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de yaşayan Türklerle bir araya geldi. 17 yıl öncesine göre çok daha güçlü bir Türkiye'nin olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bugün birkaç milyar dolar için el açan değil, dünyada milli gelire oranla en fazla insani yardım yapan cömert bir ülke var" diye konuştu. Erdoğan, "Terör örgütlerine on binlerce TIR ile araç silah gönderenler bize paramızla silah vermedi," sözleriyle ABD'yi eleştirdi.
[20s 35d] Termik santrallere filtre takılması için verilen süreyi uzatan teklifte imzası bulunan AK Parti milletvekili Cemal Öztürk, "Cumhurbaşkanlığının geri gönderme gerekçesine iştirak ediyorum. Biz Cumhurbaşkanına her şeyi danışıp, her şeyi haberdar etmiyoruz. Bu eşyanın tabiatına aykırı" dedi.
[21s 1d] Eski HDP milletvekili Müslüm Doğan, Ahmet Davutoğlu'nun partisine katılacağı iddialarını yalandı. Davutoğlu'na Kürt ve Alevi sorunları konusunda görüşlerini ilettiğini söyleyen Doğan, "Bu partiye kuruluş aşamasında olsun, sonradan olsun katılmam söz konusu değil" diye konuştu.
[1g 1s 14d] CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Vakıfbank hisselerinin Hazine'ye devredilmesini değerlendirdi. Öztrak, "Ziraat ve Halkbank'tan sonra sıra Vakıfbank'a geldi. Öyle anlaşılıyor ki milletin gümüşleri bitti, kaç yılık vakıfların kaynaklarına da varlıklarına da el uzatılmak zorunda kalındı" dedi.