Erdoğan: S-400'den vazgeçmeyeceğimizi Trump'a ilettik

Azil süreci nedeniyle Trump'ın ABD-Türkiye ilişkilerinde temkinli davrandığını belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "S-400'den vazgeçmeyeceğimizi Trump'a ilettik" dedi. Kılıçdaroğlu'nun söylediğinin aksine bin liranın altında emekli maaşı olmadığını öne sürdü. Erdoğan, kısa süreliğine Meclis'e uğrayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle de görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti milletvekillerinden her hafta seçim bölgelerine gitmelerini ve çalışmalar yapmalarını istedi. ABD'yle yaşanan S-400 anlaşmazlığına da değinen Erdoğan, "Uzlaşmaz tavır sürerse başka arayışa gireriz" diyerek, Rusya'dan savaş uçağı alımına yeşil ışık yaktı.

Erdoğan, AK Parti TBMM grup toplantısında yaptığı özetle şunları söyledi:

MECLİS ÇALIŞMALARI BİZİM İÇİN HAYATİ ÖNEMDE: Her bakanımız kendi bütçesinin görüşüldüğü zaman tam kadro ile Meclis'te bulunacak. Meclis çalışmaları bizim için hayati öneme sahiptir. Kanun tekliflerinin en mükemmel şekilde hazırlanması ve yasalaştırılması sürecinde milletvekillerimizden çok daha fazla gayret bekliyoruz. Milletvekillerimizin seçim bölgelerini kesinlikle ihmal etmemeleri gerekiyor. Milletvekillerimizden bundan böyle kesinlikle her milletvekilimiz kendi seçim bölgesini ihmal etmemeli.

TÜRKİYE-ABD YAKIN OLMALI: Geçen hafta Trump'ın daveti üzerine ABD'ye çalışma ziyareti gerçekleştirdik. Heyetlerimizin katkılarıyla verimli toplantılar yaptık. Türkiye-ABD ilişkilerinin zor bir süreçten geçtiği sır değil. Amacımız bu süreci geride bırakmaktır. Bölgemiz ve dünyadaki gelişmeler ABD ile Türkiye'nin yakın olması gerektiriyor. Aramızdaki sorunlar küçük pürüzlerden ibaret. Pürüzler suni olarak büyütülmüştür. İki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik çabaların gerçek mahiyetini en iyi gören de Sayın Trump'tır. Türkiye-ABD ilişkilerinin belirli bir seviye altına düşmemesi için inisiyatif kullanmaktadır.

S-400'DE GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ: Sorunların kilit noktası haline dönüştürülen S-400 konusunda da çözüm yolu aranması konusunda mutabık kaldık. Sayın Trump'a Türkiye'nin sistemi alma noktasına nasıl gelindiğini anlattık. Kendisi de bize hak veriyor. Türkiye'nin bu konuda adım atmayacağını Trump'a anlattık. ABD'den Patriot sistemi alma talebimizi de tekrarladık. F-35 uçaklarıyla ilgili yapılan haksızlıkları da dile getirdik. F-35'te Türkiye müşteri değil ortaktır. Uzlaşmaz tavır sürerse başka arayışa gireceğimizi söyledik. Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı kararının haksız olduğunu belgeleriyle ortaya koyduk.  Görüşmemizin ardından bu tasarı bloke edilmiştir.

AZİL SÜRECİ BİTİNCE İLİŞKİLER GÜÇ KAZANACAK: ABD'de süren azil süreci Başkan Trump'ı temkinli hareket etmeye sürüklediği açıktır. Bu süreç bittiğinde ilişkilerimiz güç kazanacaktır. Suriye meselesi ABD ziyaretimizin en önemli başlıklarından biriydi. Sadece Fırat Kalkanı Harekatımızda 3 binin üzerinde DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. Diğer operasyonlar bu rakam 4 bine çıkıyor. Bağdadi'nin yakaladığımız yakınlarından çok önemli istihbari bilgiler elde edildi.

MAZLUM KOBANİ: Mesele ne Türkiye'nin yaptıkları ne de yapmadıklarıdır. Ne Mazlum Kobani'si, böyle birisi yok. Ferit Abdi bizim ülkemizde yüzlerce insanın ölümünden sorumlu terör örgütünün başıdır. Biz bunu ABD'ye de Rusya'ya da anlattık. Sayın Trump ve senatörlere video ile anlattık. Bu onları ciddi manada etkiledi. Bu işi öyle yere bulaştırıyorlar ki bizim Kürtlere karşı olduğumuzu anlatıyorlar, HDP gibi.

ABD'NİN ANGAJMANININ BİR ANDA BİTMEYECEĞİNİ BİLİYORUZ: Tüm bu gerçekleri ABD seyahatimizde muhataplarımıza anlattık. Ortaya koyduğumuz tablonun muhataplarımız nezdinde karşılık bulduğunu gördük. ABD'nin terör örgütü ile Suriye'de girdiği angajmanın bir anda bitmeyeceğinin de ne yazık ki farkındayız. Suriye ve Kuzey Irak başta olmak üzere son terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Amerika'da faaliyetlerini sürdüren  FETÖ elebaşı ve mensuplarıyla ilgili taleplerimizi tekrarladık.

TANK-PALET FABRİKASININ MÜLKİYETİ DEVLETTE: Tayyip Erdoğan gitsin AK Parti yıkılsın da Türkiye'ye ne olursa olsun... Özellikle CHP Genel Başkanı'nın, yalan olduğu defalarca ortaya konan konuları çarpıklıkları tekrar tekrar gündeme getirmesi siyasetle bağdaştırılamaz. Bir kez daha burada tekrarlıyorum. Tank Palet Fabrikası'nın mülkiyeti devlettedir. İşletmesi belli bir süre için Türk-Katar ortaklığına devredilmiştir.

İŞSİZLİK: Bu zatın (Kılıçdaroğlu) diline doladığı bir mesele de istihdam konusu. Bu şahıs insanların çalışmasından evine ekmek götürmesinden neden rahatsız olur? Elbette ülkemizdeki her bir işsiz kardeşimiz bizim de üzüntü kaynağımız. AK Parti döneminde istihdam 9 milyon artmasına rağmen işsizlik oranımız yüzde 14 seviyesindedir.

BİN LİRANIN ALTINDA EMEKLİ MAAŞI ALAN YOK: Bir başka yalanı ülkemizde hala bin liranın altında emekli maaşı alanların bulunduğudur. Tıpkı ana sınıfı öğrencisine anlatır gibi tekrarlıyorum, bin liranın altında emekli maaşı alan yok. Kılıçdaroğlu SGK Genel Müdürlüğü döneminde kalmış olabilir. Hangi taklayı atarlarsa atsınlar milletimiz yüzde 25'in üzerine çıkarmıyor. Buna rağmen ders çıkartıp mertçe siyaset yapmaya yönelmiyorlar.

BAHÇELİ'YLE SOHBET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından Meclis kulisinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir süre sohbet etti. Kısa sohbetin ardından Bahçeli Meclis'ten ayrıldı.

(HABER MERKEZİ)