Ömer Çelik: EYT konusunda Cumhurbaşkanımız son sözü söyledi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını hatırlattı. Çelik, "Bahsedilen politikaları uygulamanın ülkeye bir maliyeti vardır ve bu maliyet ülkenin altından kalkabileceği bir maliyet değildir. Netice itibarıyla bu noktada da Sayın Cumhurbaşkanımız son sözü söylemiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken açıklama yaptı.

Batı Avrupa ülkelerinde camilere yapılan saldırıların arttığını söyleyen Ömer Çelik, "Bunun neticesi olarak geçtiğimiz gün Norveç'in Kristiansand kentinde Kur'an-ı Kerim'in yakılması şeklindeki bir eylemi burada şiddetle kınadığımızı ifade ediyoruz" diye konuştu.

Aksaray'daki bir okulda otizmli öğrenciler ve ailelerinin bir grup veli tarafından yuhalanmasıyla ilgili soruşturma yapıldığını dile getiren Çelik, "Buradaki incitici eylemlerin ortaya çıkmasında sorumlu olanların rolünün araştırılması için Milli Eğitim Bakanımız büyük bir hassasiyet gösterdi. Netice itibarıyla orada ihmali görülen okul müdürü ve müdür yardımcısı görevden alındı" dedi.

'EN ÖNEMLİ KAZANIM ERMESİ TASARISININ BLOKE EDİLMESİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretine de değinen Çelik, Türkiye'nin Suriye'yle ilgili güvenlik kaygılarının ABD Başkanı Donald Trump ve Trump'ın daveti üzerine Beyaz Saray'a giden senatörlere anlatıldığını söyledi.

Çelik, "Amerika tarafına her zaman söylediğimiz şey, ilişkilerimizin potansiyelinin mevcut sorunlardan çok daha büyük olduğudur. Bu potansiyelin içerisinde sorun alanı olarak gördüğümüz konuların paranteze alınıp, onlar üzerinde çalışırken aynı zamanda da ilerlememizi sağlayacak şekilde bir faaliyet çizgisini yürütmemiz gerektiği tekrar tekrar belirtilmiştir" ifadeleri kullandı.

ABD Senatosu'ndaki Ermeni soykırımı tasarısının görüşülmesinin bloke edildiğini hatırlatan Ömer Çelik, "Önemli kazanımlardan bir tanesi Ermeni tasarısının senatoda oylanmasının bloke edilmesidir. Bunun da 'Senatörler tarih yazmamalı' şeklinde bir cümleyle ifade edilmesidir çünkü bu öteden beri Türkiye'nin tezidir. Parlamentolar tarih yazmamalıdır, parlamentolar tarihçilerin yapacağı işe karışmamalıdır. Bu meselelerde tarihçiler karar vermelidir" dedi.

Eski vekil Pelin Gündeş Bakır'ın AK Parti'den ihracı istendiEski vekil Pelin Gündeş Bakır'ın AK Parti'den ihracı istendi

'AB, RUM KESİMİNİN MARJİNAL TEZLERİNİN PEŞİNE TAKILDI'

Avrupa Birliği'nin (AB), Doğu Akdeniz'deki arama ve sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye'ye yönelik yaptırımların çerçevesini belirleme kararının eleştiren Çelik, "Birtakım yaptırımlardan bahsediyorlar, bir mahalle dayanışması içerisine giriyorlar. Koskoca AB, Rum kesiminin marjinal tezlerinin peşine takılmış durumdadır. Bu AB'nin tavrı ne uluslararası hukuka ne de hakkaniyete uygun bir karardır, tamamen Rum kesiminin marjinal esiri haline gelmiştir" şeklinde konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını kınadıklarını dile getiren Ömer Çelik, "İsrail, uluslararası toplumu ve uluslararası hukuku tanımamaktadır. Filistin topraklarında 52 yıldır süren işgal, modern zamanların en uzun ve en saldırgan işgalidir. Uluslararası toplum, Filistin'de yaşanan bu trajediye sessiz kaldığı her gün maalesef bu zulüm daha da artmaktadır" ifadelerini kullandı.

'HİÇ KİMSE HAYAT TARZINDAN DOLAYI TACİZE VE SALDIRIYA UĞRAMAMALI'

İstanbul'da başörtülü bir kadına yapılan saldırıya ilişkin soruya Çelik, şu yanıtı:

"Prensip olarak hiç kimse hayat tarzından dolayı, giyim kuşamından dolayı herhangi bir tacize ve saldırıya uğramamalıdır. Bu prensibin altına doğru bu somut olaylara geldiğimizde, başörtülü hanımlara dönük olarak sistematik bir saldırının birkaç yerde üst üste gelmesi ve bunun yoğunlaşması şeklinde bir kaygıyı ve bizimde kaygılanmamızı bu konuyu yakından takip etmemizi gerektirmektedir. Zaten bütün kamuoyunda genel olarak gördüğümüz kadarıyla bir takım marjinaller ve hasta ruhlular hariç bu konuda hassasiyet ortaya koymuştur. Hiç kimsenin bir diğerinin hayat tarzını taciz etmeye, ona müdahale etmeye, kılık kıyafetinden dolayı onu incitmeye hakkı yoktur."

'EYT KONUSUNDA GERÇEĞİ SAPTIRMADIK'

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile muhalefetin açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine Çelik, "EYT'li denilen kardeşlerimizin söylediklerini dinliyoruz, sorunlarına duyarlıyız ama netice itibarıyla bahsedilen tedbirleri almanın ya da bahsedilen politikaları uygulamanın ülkeye bir maliyeti vardır ve bu maliyet ülkenin altından kalkabileceği bir maliyet değildir. Cumhurbaşkanımız bunun altını çizmiştir. Netice itibarıyla bu noktada da Sayın Cumhurbaşkanımız son sözü söylemiştir" diye konuştu.

Muhalefetin açıklamalarını eleştiren Çelik, "Onlar Türkiye'yi yönetme sorumluluğu altında değildir. Bu denklemleri görseler, elimizdeki tabloyu görseler, aynı yaklaşım içinde olacaklardır. Eğer çözülebilecek bir mesele varsa çözülmektedir ama çözülemeyecek ya da talep edildiği gibi çözülemeyecek bir mesele söz konusuysa da Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün AK Parti kadroları bunu dürüst bir şekilde toplumla paylaşmaktadır. Dolayısıyla burada bazılarının yaptığı gibi bile bile gerçek saptırılmamıştır" dedi. (ANKARA/AA)

Erdoğan'dan EYT açıklaması: Seçim kaybetsek de yokumErdoğan'dan EYT açıklaması: Seçim kaybetsek de yokum

EYT’liler vazgeçmiyor: Erdoğan'la görüşmek istiyoruzEYT’liler vazgeçmiyor: Erdoğan'la görüşmek istiyoruz