Fatih Erbakan: Siyaset ezilenlerin haklarını korumak için yapılırsa ibadet olur

Yeniden Refah Partisi'nin ilk olağan büyük kongresi gerçekleşti. Genel Başkan Fatih Erbakan Türkiye'yi yeniden üretim ülkesi yapacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli görüşün lideri Necmettin Erbakan'ın oğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan partisinin kongresinde konuştu. Erbakan, "Siyaset, bütün insanlığın kurtuluşu için zalimin zulmüne 'dur' demek, mazlumların, ezilenlerin, gariplerin haklarını korumak için yapılırsa ibadet olur. İşte bizim siyasetimiz böyle bir siyasettir" dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin 1'inci Olağan Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu'nda "Burada gelecek var" sloganıyla düzenlendi. Fatih Erbakan kongrede şöyle konuştu:

'VATANDAŞIMIZI AYIRMAYACAĞIZ'

"Siyaset, bütün insanlığın kurtuluşu için zalimin zulmüne 'dur' demek, mazlumların, ezilenlerin, gariplerin haklarını korumak için yapılırsa ibadet olur. İşte bizim siyasetimiz böyle bir siyasettir. Biz petrol, çimento, borç, faiz ekonomisi yerine üretim, istihdam ve ihracat ekonomisini uygulayacağız. Türkiye, komşu ülkelerden uzak yerlerden tarım ve hayvancılık ihtiyaçlarını karşılıyor. Biz bütün bölge ülkelerinin ihtiyaçlarını karşılayacak potansiyele sahibiz. Tarım ve hayvancılığı en güçlü şekilde destekleyeceğiz. Bütün insanlarımıza din, dil, ırk ayrımını gözetmeksizin hizmet edeceğiz. Biz vatandaşımızı Türk-Kürt, Alevi-Sünni, dindar-laik olarak ayırmayacağız."

ÜÇ PARTİDEN KATILIM

Ankara'daki kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan, ile Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa da katıldı. (ANKARA/AA)