Bakan konuştu, bakanlık memurları alkışladı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bütçe sunumunu yaptıktan sonra bakanlık bürokratları tarafından alkışlandı. Bakan Koca içtüzük ve teamüllere aykırı alkışa tepki gösterilmesi üzerine, "Benim alkışa ihtiyacım yok. Bugün sizlere, sizlerden alınan yetkiyle yapılan hizmetleri sunmaya, eksiklerimizi görmeye geldik. Buraya şov yapmaya gelmedim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı'nın 2020 yılı bütçesi görüşüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bütçe sunumu bittikten sonra Bakanlık bürokratları, Koca’yı alkışladı. Bunun üzerine muhalefet milletvekilleri Koca'ya tepki gösterdiler.

'KENDİSİNİ ALKIŞLATAN BAKAN OLARAK TARİHE GEÇTİNİZ'

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Bakan Koca’ya dönerek, “Bugüne kadar TBMM’de kendisini alkışlatan ilk bakan olarak tarihe geçtiniz. Aynı zamanda bu, parti devletinin bir göstergesidir. Yani memur kendi bakanını alkışlıyor. Halbuki içtüzük hükümlerine göre burada alkışlamaları yasaktır” şeklinde konuştu.

'ALKIŞA İHTİYACIM YOK'

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan tartışmalar üzerine oturuma ara verdi. Aradan sonra Komisyon Başkanı Elvan, Bakan Koca'ya söz verdi. Koca, alkışın nereden koptuğunu bilmediğini söyleyerek, ''Bunu benim organize ettiğim noktaya götüren milletvekillerine, bu noktada bize inanın. Benim alkışa ihtiyacım yok. Bugün sizlere, sizlerden alınan yetkiyle yapılan hizmetleri sunmaya, eksiklerimizi görmeye geldik. Buraya şov yapmaya gelmedim. Bu konuda kusura bakmayın. Organize bir iş olmadığını, arkadaşların heyecanını bağışlayın'' dedi. (DUVAR)

Siyasete Bakış... Garo Paylan: Her atılan füze bizim mutfağımıza düşüyorSiyasete Bakış... Garo Paylan: Her atılan füze bizim mutfağımıza düşüyor

TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman: Ambulanslar üç hastaneyi pas geçip şehir hastanesine gidiyorTTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman: Ambulanslar üç hastaneyi pas geçip şehir hastanesine gidiyor