Erdoğan: Suriyeliler gitsin diyenlere eyvallah edemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Mevlid-i Nebi Haftası' açılış töreninde konuştu: "Birileri diyor ya 'Suriyeliler gitsin.' Asla biz bunlara eyvallah edemeyiz. O kardeşlerimizi evlerine, topraklarına inşallah oradaki durumlar hal yoluna girdiği zaman zaten kendileri de gidecektir. Ama biz onları kovamayız."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyelilerin gitmesini isteyenlere tepki gösterirken "Onları bombaların altına gönderemeyiz" dedi. Erdoğan, Neonaziler için "Günümüzün Haçlıları" ifadesini kullandı.

İstanbul'da Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen 'Mevlid-i Nebi Haftası' açılış programında konuşan Erdoğan, "Özellikle de böyle anlamlı bir gecede tabi ki Suriye’de büyük bir mücadelenin içerisinde olan gerek Mehmetçiklerimize, gerekse Suriye Milli Ordusu’na Rabbimden yardım niyaz ediyorum" dedi. Erdoğan şunları söyledi:

'AFRİKALI, ASYALI MAĞDURLAR ÖZBEÖZ KARDEŞİMİZDİR'

"Arakanlı, Suriyeli, Türkistanlı mazlumlar bizim kardeşimizdir. Birileri diyor ya 'Suriyeliler gitsin.' Asla biz bunlara eyvallah edemeyiz. Bizim peygamberimiz unutmayın muhacirdi. Şimdi Allah bizlere ensar olmayı nasip etti. Bombalardan kaçan Suriyeli kardeşlerimize de muhacir olmayı nasip etti. Bunu birileri anlamayabilir. Ama biz bunun idraki içerisindeyiz. O kardeşlerimiz evlerine, topraklarına inşallah oradaki durumlar hal yoluna girdiği zaman zaten kendileri de gidecektir. Ama biz kovamayız. Onları bombaların altına gönderemeyiz. Çünkü bizim kardeşlik anlayışımız bu. Afrikalı Asyalı mağdurlar bizim özbeöz kardeşimizdir."

'MÜSLÜMANLARA HAYATI DAR EDİYORLAR'

"İnsanı insan yapan değerler tarihte belki hiç olmadığı kadar ağır bir saldırı altındadır. İslam beldelerinden bugün sadece yetimlerin, kadınların, evladını kör kurşuna kurban vermiş anaların feryatları yükseliyor. Medeniyetlere beşiklik etmiş kadim şehirlerimiz, halkına zulmeden diktatörlerin elinde büyük bir enkaz yığınına dönüşüyor. Palazlandırılan terör örgütleri camide namaz kılan müminleri, okula giden çocukları acımasızca katlediyor. DEAŞ, Boko Haram, FETÖ, PKK/YPG gibi katil sürülerinin diğer tarafta cehaletin cenderesinde adeta kültürel bir soykırıma maruz kalıyor. Umut ışıklarının cılızlaştığı, zulmün alevinin göğe yükseldiği bugünlerde bizi felaha erdirecek kurtuluş yolu önümüze durmaktadır. Bu yol Allah’ın kitabı Kuran ve Resulünün rehberliğidir. Onun getirdiği din adalet dinidir, merhamet nezaket dinidir, selam dinidir, barış dinidir. Kız çocuklarının diri diri toprağa verildiği cahiliye toplumundan, asri saadeti inşa eden İslam’dır. Bu şerefe nail olamayanların hala kız çocuklarını diri diri toprağa gömdüklerini görüyoruz. Günümüzün haçlıları olan Neonaziler, dünyanın sözüm ona en gelişmiş ülkelerinde Müslümanlara hayatı dar ediyor." (HABER MERKEZİ)