Oluç: Susarsanız öyle bir yasa çıkaracaklar ki bütün belediyeler Saray’a bağlanacak

Belediyelere kayyım atanmasına karşı bütün partilere tepki gösterme çağrısı yapan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "Siz susarsanız yarın öyle bir yasa çıkaracaklar ki İstanbul’u, İzmir’i, Ankara’yı, Adana’yı, Mersin’i yönettirmeyecekler. Öyle bir yasa çıkaracaklar ki bütün belediyeleri, yerel yönetimleri Saray’a bağlayacaklar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP milletvekilleri ve parti yöneticilerinden oluşan heyet, belediyesine kayyım atanan Şırnak'ın Cizre ilçesini ziyaret etti.

Cizre esnafı ve halkıyla bir araya gelen heyet adına konuşan Saruhan Oluç, "Kayyımın atandığı bu şehirde bizler milletvekilleri, parti yöneticileri olarak yüzlerce polis eşliğinde esnafı ziyaret edebildik. Türkiye’nin tablosu bugün budur. Çünkü özellikle Kürt coğrafyasında, özellikle kayyımların atandığı yerlerde selamlaşmak, konuşmak bile yasaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki bütün siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere çağrı yapan Oluç, şunları söyledi:

"Bugün 13 il ve ilçemizde bizim belediyelerimiz kayyım atandı. Siz susarsanız, siz sesinizi çıkarmazsanız yarın bu sayı artacaktır. Yarın öyle bir yasa çıkaracaklar ki İstanbul’u, İzmir’i, Ankara’yı, Adana’yı, Mersin’i yönettirmeyecekler. Öyle bir yasa çıkaracaklar ki bütün belediyeleri, yerel yönetimleri Saray’a bağlayacaklar. Öyle bir yasa çıkaracaklar ki Saray’da oturanın, AKP Genel Başkanının iki dudağı arasında olacak bütün yönetimler. İşte buna karşı mücadele etmenin yolu bizlerle beraber olmaktır. Susmamaktır, atanan her kayyım karşısında sesimizi yükseltmektir." (HABER MERKEZİ)