İYİ Parti'den ABD'nin tepkisi: Kız çocuklarımıza da 'Talat' ismini veririz

İYİ Parti'den ABD'den kabul edilen Ermeni soykırımı yasa tasarısına tepki: Biz çocuklarımıza Enver, Cemal ve Talat ismini verme kararımızla buna mukabele ediyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, ABD Temsilciler Meclisinin ‘Ermeni Soykırımı'nı resmi olarak tanıyan’ kararına tepki gösterdi. Ağıralioğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD’nin tasarıyı Türkiye aleyhine bir “sopa” olarak kullandığını söyledi. Ağıralioğlu, “Biz çocuklarımıza Enver, Cemal ve Talat ismini verme kararımızla buna mukabele ediyoruz. Bu münasebetsizlik devam ederse kız çocuklarımız da dahil herkese Talat ismini veririz” dedi.

Ağıralioğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mektubu da hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanı şayet 13'ünde ABD'ye gidecekse çöp kutusuna attığı söylenilen mektubu oradan alsın. ABD başkanına kameraların önünde iade etsin. Biz bu topraklardaki varlığımızı ABD'ye borçlu değiliz” dedi.

ABD Kongresi'nin alt meclisi Temsilciler Meclisi'nde, "Ermeni Soykırımı'nı resmi olarak tanıyan" yasa tasarısı hafta başında kabul edilmişti. ABD Senatosu’nda da oylamaya sunulacak tasarı olduğu gibi kabul edilirse onay için Başkan'a (Trump) gidecek.

Talat Paşa kimdir?

İttihat ve Terakki'nin kurucularından olan Talat Paşa 1913-1918 yılları arasında Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) olarak görev yaptı ve Ermenilerle ilgili 1915'te alınan tehcir kararlarının altına imza attı. Talat Paşa ile birlikte Cemal Paşa ve Enver Paşa da dönemin önemli isimleri arasında yer aldı.