Duvar Arkası: Erdoğan'ı dinlemeyen vekiller için 'bahçede anons' önerisi

Erdoğan'ın 'bahçeden toplamayalım' dediği vekiller için 'anons' önerisi... AK Parti'de nafaka düzenlemesi için 'erkekler kızar' savunması... Yılmaz Büyükerşen'den, 'biz inanırız, onlar kandırılır' açıklaması... Türkmenistan'a giden vekiller neden rahat etti? Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

AK PARTİ İÇİN MECLİS BAHÇESİNE ANONS ÖNERİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son grup toplantısında Meclis çalışmalarına ilgi göstermeyen milletvekillerine dönük, “Arkadaşların, sizleri bahçelerden toplayıp gruba getirmemesi lazım. Bunu özel bir ricam olarak söylüyorum” sözleri karşılık bulmadı. Erdoğan’ın bu açıklamasından sonraki 3 Genel Kurul toplantısında da sık sık yeterli çoğunluk bulunamadığı için aralar verildi. Erdoğan’ın sözleri Genel Kurul’a da taşındı. Erdoğan’ın konuşmasını Meclis’te tekrarlayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’i çalıştırma görevinin çoğunluk partisinde olduğunu söyledi. CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel kürsüde yaptığı konuşmaya, “Kıymetli arkadaşlarım, burada, tabii, bir kısmı bahçede olan AKP grubuna meseleleri anlatmak, sorunları aktarmak mümkün değil çünkü dinlemiyorlar” diye seslendi. En ilginç öneri ise CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’dan geldi. Tanal, “Sizden istirhamım bahçeye bir anons koyalım, vekil arkadaşlar bahçede duymuyorlar, onun için Genel Kurula gelemiyorlar” diye konuştu.

AK PARTİ'DE 'YAPARSAK KADINLAR YAPMAZSAK ERKEKLER KIZACAK' SAVUNMASI!

Yargı paketleri kapsamında nafaka düzenlemesi, cinsel istismar suçlarına af konuları da gündemde. Nafaka ödemelerine çeşitli kademeler getirilmesi, evlilik müddeti ile sınırlanması gibi çeşitli öneriler konuşuluyor. Cinsel istismar suçlarında ise şikayet olmaması, evlilik şartı ve aradaki yaş farkının 10-12’yi geçmemesi koşullarının getirilmesi gibi seçenekler tartışılıyor. Kamuoyunun büyük hassasiyet gösterdiği bu iki konuda AK Partililer de bir tür 'çaresizlik' içinde olduklarını iddia ederek savunma yapıyor. AK Partili bir erkek yönetici her iki konuda yapılacak değişikliklere özellikle kadın örgütlerinin tepki gösterdiği hatırlatılınca, “Yaparsak kadınlar yapmazsak erkekler kızacak. Biz ne yapalım” savunmasını yaptı...

'O KANDIRILIR BİZ İSE İNANDIK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Beştepe’de yapılan 30 büyükşehir belediye başkanının katıldığı toplantının üzerinden yaklaşık 1.5 ay geçti. Büyük toplantıdan bir hafta sonra oluşturulan komisyon üyelerinin bir araya gelmesi ve hazırlanacak yasa teklifi için görüş oluşturması bekleniyordu. Ancak geçen sürede sadece belediye başkanları arasında bir Whatsapp grubu kuruldu. Geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısına katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e “Toplantıdan sonra bir gelişme oldu mu?” diye sorduk. O günden bugüne ne bir çağrı ne de bir temas olduğunu söyleyen Büyükerşen, sadece bir Whatsapp grubu kurulduğunu anlattı. Büyükerşen, “Toplantı bitiminde çok ümitliydiniz, kandırıldığınızı düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Hayır kandırılmadık, biz kandırılmayız. Biz inandık. Onlar ise kandırılır” cevabı verdi.

VEKİLLERİN KAFASI TÜRKMENİSTAN’DA RAHAT ETTİ!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye-Türkmenistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleri Türkmenistan'ı ziyaret etti. Türkmenistan Meclisi’ni ziyaret eden heyet, Meclis Başkanı ve üyeleriyle görüştü, çeşitli ziyaretler yaptı. Otoriter bir yönetim altında bulunan ülkede sosyal medya kullanımı sınırlı ve hükümet denetiminde bulunuyor. Ülkede, dünyada yaygın olarak kullanılan Youtube, Facebook ve Twitter gibi sitelere erişim yasak. Ancak Türkiye’deki sert siyasi tartışmalar, polemiklerden bunalmış siyasetçiler bu durumdan geçici de olsa memnun olmuş görünüyor. Ziyarete katılan bir milletvekili gülerek, “Ne Facebook ne de Twitter vardı. 2 gün kafamız rahat etti” dedi.