Savaş, Çerçioğlu'nu iterek yerine geçti

31 Mart yerel seçimlerinde Aydın Belediye Başkanlığını Özlem Çerçioğlu'na karşı kaybeden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş protokolde Çerçioğlu'nu iterek onun yerine geçti. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaşanan olayda Savaş'ın Çerçioğlu'yla tokalaşmadığı da belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Akademik Yılı Açılış Töreni öncesinde, eski Başbakan Binali Yıldırım’ı karşılayan isimler arasında yer alan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın toplu yürüyüş esnasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu iterek araya girmesi kameralara yansıdı. Yerel seçimlerde Çerçioğlu’na karşı Aydın Belediye Başkanlığı'nı kaybeden Savaş'ın Çerçioğlu'yla tokalaşmadığı da belirtiliyor.

Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) 2019-2020 Akademik Yıl Açılış Töreni, eski Başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti. Tören öncesi Binali Yıldırım’ı karşılayan isimler arasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da yer aldı.

Yerel seçimlerde Çerçioğlu’na karşı Aydın Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Binali Yıldırım ile yan yana yürüyen Çerçioğlu’nun yerine geçmek için ona çarptığı görüntüler sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Görüntülerin devamında Mustafa Savaş’a kısa bir süre bakan Başkan Çerçioğlu’nun yürümeye devam ettiği, Mustafa Savaş’ın ise Binali Yıldırım’la konuşmak için çaba gösterdiği görülüyor.

CHP'DEN KINAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu iteklediği görülen olayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Torun, “Tunç Soyer’e yapılan ahlakdışı medya saldırısı, Ekrem İmamoğlu’na karşı yapılan ihale dalaveresinden sonra şimdi de bir kadın büyükşehir belediye başkanımıza fiziki saldırıda bulunuyorlar. AKP’nin amacı başkanlarımızı çalıştırmamak. Başkanlarımıza planlı ve sistemli saldırı var. Biz bunların üstesinden geleceğiz ve halkımıza hizmeti sürdüreceğiz. Bize, halkın temsilcilerine sizin ayak oyunlarınız sökmez. Halk sizi sandıkta ittirecek. Biz ezelden beri omuzumuzu sadece halkımıza dayadık. O halk, günü gelince sandıkta öyle bir iter ki feleğiniz şaşar.” dedi.

SALDIRI AYDIN HALKINA YAPILMIŞTIR

Torun, Özlem Çerçioğlu’na yapılan saldırı ile ilgili olarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Düne kadar ‘sağın kalesi’ diye bilinen Aydın’da ezberi bozan, köylünün esnafın dertlerine derman olan ve bu nedenle her seçim oyunu artıran efsane belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu’na yapılan terbiyesizliği tekrar şiddetle kınıyorum... Başkanımız sokak ortasında iterek rol kapmaya çalışan kişi, 7 ay önce sandıkta Aydın halkı tarafından 16 puan farkla ittirilmiştir. Başarısız belediye başkanı adayı AKP vekili Mustafa Savaş derhal özür dilemelidir... Bu aynı zamanda Aydın halkına yapılmış bir saldırıdır. Halkın seçimini ittirmeye kalkanları bu halk unutmaz. AKP yöneticilerinin görgüsüzlüğü, kabalığı ve kadın düşmanlığının hak ettiğini yanıtı almaya devam edeceğine kimsenin şüphesi olmasın. Özlem Başkanımıza ve Aydın Halkı’na saygı ve sevgilerimi sunarım.” (HABER MERKEZİ)