AK Parti'den Trump'un mektubunu okuyan Kılıçdaroğlu'na 'sabotaj' suçlaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis grubu toplantısında ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektubu okumasını 'siyasi sabotaj' diye niteleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmalarla ilgili "Kaybeden terör örgütüdür" dedi. Çelik, Trump'un mektubuyla ilgili de "Yok hükmünde" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis grubu toplantısında ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubu okumasına tepki gösterdi. Çelik, Kılıçdaroğlu'nu Soçi'de Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin arasında anlaşmaya varılırken 'siyasi sabotaj' yapmakla suçladı.

'TÜRKİYE AMAÇLARINA ULAŞMIŞTIR'

Basın toplantısının büyük bölümünde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Ömer Çelik, Suriye'deki gelişmelerle ilgili "Pozisyonumuz hem ABD hem Rusya tarafından teyit edilmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yürütülen Bu müzakere süreci tüm dünya tarafından başarı olarak kabul edilmiştir. Terör örgütü üzerine kurulan planlar boşa çıkarılmıştır. Türkiye amaçlarına ulaşmıştır" dedi.

Gelinen noktanın açık bir başarı olduğunun dünyadaki yayın organların manşetlerinde de görüldüğünü savunan sözcü Çelik, "Bunun açık kaybedeni terör örgütüdür. Kaybetmeye devam edecektir" ifadesini kullandı.

'DAHA ÖNCE FETÖ TAPELERİNİ OKUMUŞTU'

Çelik, CHP’nin ortaya koyduğu tavır için 'trajik bir tavır' dedi ve şöyle devam etti: "CHP Genel Başkanı bu başarılı süreçte Türkiye'nin yanında olmamıştır. Cumhurbaşkanlığı makamına dönük olarak dünyanın neresinden gelirse gelsin saygı sınırlarını aşan her mesaj yok hükmündedir. Cumhurbaşkanımız 'Bu mektubu unutmadık gereken şekilde gereken zamanda karşılığı verilecektir' demiştir. Türkiye'nin imza attığı başarı söz konusu olduğunda dünyadaki başka yerlerden önce sabotaj faaliyeti CHP Genel Başkanlığınca ortaya konuluyor. Bizim açımızdan yok hükmündeki mesajı grup konuşmasında söz konusu ederek siyasi sabotajı gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Türkiye bir başarıya imza atarken salı günü Soçi’de CHP genel Başkanı bir siyasi sabotaj gerçekleştirmeye çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na karşı yabancı bir devlet başkanının diplomatik sınırları aşan bir mektubu CHP Genel Başkanı kendi grubundan okuyor. Daha önce bu genel başkan FETÖ’nün tapelerini okumuştu. Eğer gerçekten samimiyse CHP Genel Başkanı terör örgütünün yanında olan partiye yönelik bir eleştiri getirmelidir. Türkiye'nin haklı tezi dünya tarafından kabul edilmiş ancak CHP bu olgunluğu gösterememiştir. Kendisi 7 tane soru sormuş. Onun şimdiye kadar bu makama karşı hürmetkar tutum içerisinde olmadığını biliyoruz. Mektubun sızdırılması tüm bu diplomatik başarı süreçlerini sabote etmek için kullanılmak istendi."

'ZAMANLAMA DA MANİDAR'

"(Kılıçdaroğlu) Aynı grup konuşmasında FETÖ ve PKK tarafından bir yalan olarak ortaya koyulan Türkiye Cumhuriyeti'nin teröristlere yardım ettiği şeklindeki propagandayı dillendiriyor. Bunu Mehmetçik sınır ötesinde konuşlanmışken yapıyor. Zamanlama da manidardır. Türkiye'nin yaptığı şey Ortadoğu halklarını terörün pençesinden kurtarmaktır. Siyasi namusun en temel ilkesi terör örgütlerine karşı olmaktır. Terör örgütlerini meşrulaştıran sözler söyleyenler, eğer siyasi namustan bahsediyorsa önce kendi sözleri konusunda öz eleştiri vermelidir. DEAŞ ve YPG ile fiziki mücadeleyi Türkiye yapıyor. Ancak Arap Birliği bu durumuna karşı tutum alıyor. Biz bu bölgede kardeşlerimizi dostlarımızı görüyoruz ama birileri orada çıkar grupları görüyor.'' (HABER MERKEZİ)